Afbeelding
Foto:

Column: Opstartproblemen

Hé, het komt ook weer niet lekker uit. School dicht tot midden in de laatste toetsweek. En dan nog onzekerheid rondom de examens. Je hoort van verschillende mensen dat het echt vervelend is, vooral voor examenkandidaten, maar ach, wanneer komt zo’n virus eigenlijk wel gelegen?

Digitale lessen volgen. Van live tot een werkplan op magister. Dan is het uiteraard wel ideaal als magister geen storing zou vertonen. Ach, even wat opstartproblemen. Dat is ook niet vreemd, het is behoorlijk wennen. ’s Ochtends opstaan en na het ontbijt op de laptop kijken. Eens zien wat er nog meer bij het huiswerk staat. Daarna de planning aanpassen en bekijken waar ik meer zin in heb om als eerste af te maken.

Ik moet eerlijk bekennen dat dát nog niet veel gelukt is. Ik verwijt het naar opstartproblemen. Het is wel fijn dat je een eigen dagindeling kan maken, maar wil je dan aan school beginnen, blijkt je motivatie verstoppertje met je te spelen. Weer die opstartproblemen. Iets later een appje in de groepsapp. Hé ja, eventjes reageren of eventjes videobellen. ’t Is ook zo vreemd dat je elkaar niet in het echt ziet. We praten wat bij, beetje nieuwtjes wisselen en een beetje onzin vertellen.

Iets later dan gepland leg ik mijn mobiel weer weg. Ughh, de Engelse examenbundel staart me aan. Toch maar beginnen? Of zal ik dat vanavond doen? Weer wordt de planning aangepast, anders klopt die niet. Ik verwijt het alles aan de opstartproblemen. Volgende week zal het vast beter gaan.