Zorgpersoneel kan overnachten in ‘bed zonder breakfast’ Oude Bank

Hoogerwerf startte de bed and breakfast tweeënhalf jaar geleden. De voorziening is te vinden aan de Voorstraat in Middelharnis en heet niet voor niets De Oude Bank. Hier kon het publiek voorheen vele jaren terecht om bankzaken te regelen. In het pand en het koetshuis erachter zijn vier kamers met twee bedden gecreëerd. In noodgevallen is het aantal slaapplaatsen uit te breiden naar tien.

“Het gaat prima”, zegt eigenaar Paul Hoogerwerf. “Hier komen mensen uit de zakelijke markt, bijvoorbeeld omdat ze ’s ochtends vroeg een afspraak hebben. Als je dan van voorbij Leiden, Zwolle of Eindhoven moet komen, kun je, verkeerstechnisch gesproken, beter voor een overnachting kiezen. Daarnaast hebben we gasten die hier in de omgeving moeten zijn voor trouwen of rouwen. En natuurlijk toeristen. Die komen overal vandaan, je kunt het zo gek niet verzinnen: Nieuw-Zeeland, Canada… Vaak nemen ze een fiets mee om de mooie duurzame natuur op Voorne, Goeree-Overflakkee en Schouwen te ontdekken. Of Duitsers die hier graag komen vissen. Middelharnis heeft als centrum in dat gebied wel een zekere aantrekkingskracht.”

Coronacrisis

Het aantal boekingen is door de coronacrisis dramatisch teruggelopen. “De afgelopen dagen kwamen hier alleen maar annuleringen binnen. De eerste boekingen die nu in de agenda staan zijn vanaf half april. Maar je hoeft er niet gek van op te kijken als die ook komen te vervallen. Waarschijnlijk schuift het op”, aldus Hoogerwerf. “Iedereen is extra voorzichtig.”

De boel op slot doen, daar voelde hij echter niet voor. “Nee, waarom zou ik? In De Oude Bank is geen bar en geen restaurant. Bovendien belde CuraMare gisteren of ik mensen in de bed and breakfast kon onderbrengen, mensen die in het ziekenhuis werken of in de thuiszorg. Nou, die kunnen hier overnachten. Er staat een bed, een bad en ander sanitair, verwarming… alleen het ontbijt moeten ze zelf verzorgen. Het is nu een bed zonder breakfast. Ik heb trouwens wel contact met een paar restaurants die catering doen. Als er gasten zijn die daar gebruik van willen maken, kan ik dat doorgeven en het eten laten bezorgen.”

Bed and breakfast De Oude Bank is bereikbaar via info@deoudebank.com of 06-53260960.