Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Damvereniging ‘Denk en Zet’

Afdeling 1

W. Drenth-P. van Brussel: 3-0
P. van Brussel-J. de Jong: 1-1
W. Vroegindeweij-Joh. Wolfert: 1-1
G. Kamp-P.Leroy: 0-3
M. Klink-J. Dekker: 1-1

Afdeling 2

A. Jelier-S.W. Keijzer: 3-0
R. Kwakernaak-G. Noteboom: 1-1
J. Jordaan-L. Visser: 3-0
W. Stolk-M.Meijer: 3-0
L. de Rooy-I. Mackloet: 0-3

Drenth doet het goed. Vorig jaar speelde hij in afdeling 2, nu hoort hij bij de koplopers in afdeling 1, niet te geloven. Hij won - thuis - van Van Brussel.
Van Brussel kreeg - op de club - te maken met een fantastische damzet van De Jong, maar het kostte De Jong zoveel schijven, dat er geen winst mee te behalen was. De Jong speelde vorig jaar in de top van afdeling 1, nu wordt het degraderen. Niet te geloven.
De wedstrijd Vroegindeweij tegen Wolfert werd remise. Eigenlijk zag je deze uitslag al lang van te voren aankomen. Niettemin, een leuk partijtje. Kamp gaf al heel gauw een schijfje weg. Dat was natuurlijk niet verstandig tegen Leroy, die bezig is kampioen Mackloet van de troon te stoten. Hoe denkt u dat Klink gespeeld heeft? Juist, zijn 16e remise, nu tegen Dekker. Er is wel voor geknokt. Dekker stond even iets beter, maar toen deed Klink een felle aanval op een vleugel van zijn tegenstander en toen werd het 1-1.

Jelier maakte tegen Keijzer een mooie slag, daardoor kwam Keijzer een schijf achter. Kort daarop ging er nog een schijf verloren en toen pakte Jelier de drie punten, die hem wel eens een plaatsje in afdeling 1 zouden kunnen bezorgen. Maar zover is het nog niet. De wedstrijd van Kwakernaak tegen Noteboom was er een, tot in de late uurtjes. Ze deden allebei wel eens een gedurfde zet; ook werd er wel eens geklungeld; de kansen wisselden, maar uiteindelijk won niemand. Jammer voor Noteboom, die de drie puntjes zo goed gebruiken kon.
Jordaan won van Visser. Visser, die steeds beter gaat spelen, zal het in een volgende competitie beslist veel beter doen. Meijer stapte bij Stolk in een valletje en zo’n stap kan fataal zijn.
De Rooy, ons nieuwe lid, speelde een oefenwedstrijd tegen Mackloet, die het in dit seizoen niet zo goed doet, maar ook weer niet zo slecht, dat hij het van De Rooy verloor. (Door J. van Hoorn)