Afbeelding
Foto:

Geef mij maar echte vrienden

Je deelt je hele leven op social media. Hartstikke normaal toch. Facebook, Snapchat, Instagram en ook Whatsapp. Eén klik op je schermpje en je verstuurt een berichtje, je deelt een foto of zoekt iets op via internet. En voordat je dat doet denk je natuurlijk altijd goed na over de gevolgen hiervan, omdat je het makkelijk en snel doet denk je natuurlijk drie keer na over je keuzes. Ook omdat internet dit allemaal opslaat en onthoudt, maar gelukkig is het te vertrouwen.

Het leuke aan internet is ook dat ze kinderen op de basisschool al leren om internet te werken, zeker dat heb je nodig op de middelbare met verslagen en andere dingen die je op moet zoeken. Maar tegelijkertijd loopt iedereen wel te zeuren dat kinderen zo veel achter internet zitten, terwijl ze veel beter naar buiten kunnen om te spelen. En toch wordt er bij een verjaardag een iPad, mobiel, tablet of een laptop gegeven. Ach, alles lijkt zo tegenstrijdig.

Wat wil internet eigenlijk van ons? Ons 100 vrienden geven via social media? Geef mij dan maar echte, daar heb je veel meer aan dan die leugens achter social media. Er zit een enorme aantrekkingskracht aan internet, er zou een sticker op moeten: 'GEVAARLIJK'. Het werkt verslavend, je kan er veel dingen mee en niet altijd goede dingen en kom je er ooit nog eens vanaf? Maar goed, wij zijn nu eenmaal een samenleving die internet vertrouwt.