Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Damvereniging Denk en Zet

Maandagavond waren de dammers van Damvereniging Denk en Zet weer bij elkaar voor het spelen van een aantal wedstrijden. De uitslagen zijn als volgt:

Afdeling 1

M. Klink-W. Vroegindeweij: 1-1        
G. Kamp-I.Mackloet: 3-0
P. Leroy-J. de Jong: 3-0
Joh. Wolfert-P. van Brussel: 1-1
J. van Hoorn-J. Dekker: 3-0

Afdeling 2

S.W. Keijzer-W.Stolk: 0-3
R. van Rijnberk-J. Kruik: 3-0
R.Kwakernaak-M. Meijer: 3-0
A. Jelier-J. Jordaan: 3-0
L.Visser -L. de Rooij: 3-0

Klink heeft het, ondanks een schijfje voor op Vroegindeweij, niet verder kunnen brengen dan remise. Vroegindeweij wist de achterstand die hij had opgelopen, weer in te lopen en toen braken beide spelers door naar dam. Voor Klink voldoende reden om - zijn vijftiende - remise aan te bieden.
Kamp deed het fantastisch. Hij liet Mackloet, de kampioen, eens zien wat dammen is. Hij ging terecht niet akkoord met een remiseaanbod.
De partij tussen Leroy en De Jong was na drie zetten afgelopen. De Jong stonk in het openingszetje, de zogenaamde Haarlemmer. Niet te geloven. Kun je dan nog wel thuis komen?
Van Brussel, die enkele keren gedwongen afwezig was, speelde tegen Wolfert een leuke wedstrijd met valletjes aan weerskanten. Ze lieten zich niet verleiden.
Toen bijna iedereen allang thuis was, zaten de veteranen Van Hoorn en Dekker nog tegenover elkaar. Ze speelden een uitermate spannende wedstrijd, waarvan de uitslag tot op het laatste moment niet te voorspellen was. Van Hoorn won precies op tempo.
Keijzer, die gevreesd is bij de sterkste spelers van zijn afdeling, bracht er tegen Stolk helemaal niets van terecht. Hij stond bij de tiende zet al een dam achter. Dat kwam, omdat hij een zet deed, die hij niet had willen doen.
Ruud zit weer in de lift. Won hij vorige week op een fraaie wijze, nu gaf hij Kruik het nakijken. Dat gaat de goede kant op, Ruud.
Kwakernaak had op een gegeven moment evenveel schijven als Meijer, alleen hij had een dam en zijn tegenstander niet. Die voorsprong heeft hij knap weten uit te buiten.
Jelier, die in het begin altijd een schijfje weggeeft - ook nu weer - zag kans zijn achterstand in te lopen en zelfs om te zetten in winst.
Visser wist het nieuwe lid De Rooij een nederlaag toe te brengen. Of de regels, die voor dammen gelden, door beide spelers wel op en top gerespecteerd werden, kun je je afvragen. Maar goed, een mooie methode om je op de nieuwe competitie voor te bereiden. (J. van Hoorn)