Corina Kriek (links) ontvangt de Gouden Geit uit handen van Jos van Prooijen van de dorpsraad (Foto: Kees van Rixoort).
Corina Kriek (links) ontvangt de Gouden Geit uit handen van Jos van Prooijen van de dorpsraad (Foto: Kees van Rixoort).

Gouden Geit 2020 voor bezige bij Corina Kriek

De Gouden Geit is een eervolle beloning voor vrijwilligers die veel betekenen voor de gemeenschap in geitendorp Melissant. Er waren zeven genomineerden, onder wie Boy Bothof die de onderscheiding vorig jaar al in de wacht had gesleept. In 2019 was de eerste uitreiking van de Gouden Geit. Dat Corina Kriek de opvolger is van Bothof, ook een actieve vrijwilliger van de Activiteitencommissie, heeft ze te danken aan het stemmende publiek, dat haar met grote overmacht als nummer één uitriep voor de Gouden Geit.

Een duidelijk verraste Corina Kriek: "Ik regel van alles achter de schermen. Zo probeer ik sponsors te werven voor onze activiteiten. Dat lukt vrij goed. Er gaat veel tijd in zitten, maar ik doe het graag. Dat ik de Gouden Geit heb gewonnen, vind ik hartstikke leuk. Het is een waardering voor wat je doet. Al doe ik het niet in de eerste plaats voor de waardering, maar voor de kinderen en het dorp."

De Activiteitencommissie organiseert allerlei activiteiten, voornamelijk voor de jeugd van Melissant, maar ook voor de volwassen bewoners. Dat bleek uit het overzicht dat de bezoekers van de bewonersavond kreeg voorgeschoteld. Tot de activiteiten behoren zaalvoetbal, paaseieren zoeken, de intocht van Sinterklaas, een schuimparty en feestavonden. "Wat doen we eigenlijk niet…"

Behalve de Activiteitencommissie kregen ook andere verenigingen uit Melissant de gelegenheid om zich te presenteren. Het ging om de Oranjevereniging, gymnastiekvereniging Kwiek, de plaatselijke voetbalclub en de activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde kerk. Samen met de dorpsraad maken deze verenigingen en commissies deel uit van de Unie van Melissant. Die zorgt voor onderlinge afstemming en hulp. Verbindend is ook De Melishof, waar veel activiteiten plaatsvinden.

Vrijwilligers nodig

Wethouder Peter Feller prees het initiatief om de Unie van Melissant op te zetten. "Dit is een dorp met een actief verenigingsleven. Jullie zette de schouders eronder om het dorp leuk en leefbaar te houden." Daarbij deed hij een oproep om meer van die schouders beschikbaar te stellen. Meer vrijwilligers "om het met elkaar te dragen". Vooral de dorpsraad, de oudste van Goeree-Overflakkee, heeft dringend behoefte aan nieuw bloed.