Bie Joe werd druk bezocht tijdens de open dag.
Bie Joe werd druk bezocht tijdens de open dag. Foto:

Bie Joe officieel geopend

Een trotse directeur van Sjaloom Zorg, Henk Brinkman, sneed samen met een deelnemer de Bie Joe-taart aan, waarmee de officiële opening een feit was. In zijn openingstoespraak vertelde Brinkman dat het een lang gekoesterde wens was voor Sjaloom Zorg om een dagbestedingscentrum in Ouddorp te realiseren. Deze wens werd sterker nu de organisatie onlangs een woonvoorziening - De Vyver - in Ouddorp heeft geopend. De bewoners van De Vyver hebben natuurlijk ook een dagbesteding nodig. Voor dat de Vyver werd gerealiseerd werd er al samengewerkt met De Mèkkerstee. Op deze nabijgelegen geitenboerderij werkt al een aantal mensen van Sjaloom Zorg. Maar er was ook behoefte aan nog een andere vorm van dagbesteding. En die werd uiteindelijk gevonden door Bie joe te realiseren.
Bie Joe is een kringloop en ontmoetingsplaats geworden en is gevestigd in het voormalige kantoor van de Rabobank waar ook de bibliotheek in was gevestigd. Door nauwe samenwerking met Martin Tanis, de huidige eigenaar van het gebouw, kon er een mooi centrum worden gerealiseerd.

Ideale locatie

Uit de toespraak van Brinkman bleek dat het pand waarin Bie Joe gevestigd is, een ideale locatie te zijn: warm, ruim, droog en licht en ook een ruime parkeergelegenheid waardoor het project gemakkelijk is te bereiken. Want klanten zijn natuurlijk ook belangrijk voor Bie Joe. Het dagbestedingsproject is een kringloopwinkel waar ingeleverde spullen gereed worden gemaakt om weer verkocht te worden. Daarnaast fungeert Bie Joe ook als inloop. Wie trek heeft in een bakkie of zin in praatje kan ook bij Bie Joe terecht.

Zelf maken

Bie Joe heeft naast de kringloop nog een ander bedrijfsmatig facet en dat is de dagbesteding waar deelnemers aan het project zelf dingen maken. Spullen die ook weer verkocht zullen worden in de winkel. Deze voorziening aan de Hofdijksweg in Ouddorp biedt samen met de Mèkkerstee voldoende ruimte voor een zinvolle dagbesteding met veel keuzevrijheid. "Bie Joe is een warme ontmoetingsplaats voor mensen die daar recht op hebben", aldus Henk Brinkman.

In een korte toespraak gaf deelnemer Leen Zwijgers een overzicht van de dagindeling bij Bie Joe. Vervolgens werden de regioleiders en de leiders van Bie Joe in het zonnetje gezet. Zij kregen door de deelnemers een presentje overhandigd. Ook Martin Tanis kreeg een pakket overhandigd en bedankt voor de medewerking. Aansluitend was er een open dag die druk werd bezocht. Ongeveer honderd mensen brachten een bezoek aan de kringloopwinkel.

Bie Joe is op werkdagen geopend van 8.30 tot 15.30 uur (van 12.00 tot 13.00 uur is er pauze). Wie spullen heeft voor de kringloop kan deze inleveren van 13.00 tot 15.00 uur.

Henk Brinkman en een deelnemer aan Bie Joe snijden de taart aan.