Afbeelding
Foto:

Ik vond Valentijnsdag de coolste dag die er was

Ik weet nog goed dat ik er een discussie over had met mijn broer. Die beweerde bij hoog en laag dat Valentijnsdag de grootste onzin was. Ik vond dat niet. Ik vond toen dat Valentijnsdag de coolste dag was die er was. Ik wilde ook zo graag een valentijn hebben. Dat m'n broer zulke dingen zei vond ik toen echt niet leuk.

Nu kan ik er om lachen. Wanhopige romanticus die ik toen was, haha. Nu weet ik wel beter. Je hebt niet een dag nodig om een roos of een kaart te geven aan of krijgen van je lief. Zulke dingen kunnen iedere dag. Zulke dingen zouden ook veel vaker moeten gebeuren dan maar een keer in een jaar als je het mij vraagt. Niet per se de roos of de kaart, maar wel het in het zonnetje zetten van je grote liefde. Want dat verdienen ze en daar heb je echt geen speciale dag in het jaar voor nodig. Ook in april, september of oktober vinden ze het leuk om cadeautjes te krijgen, denk ik. Dus ja, Valentijnsdag is een goede dag om je lief in het zonnetje te zetten, maar ik ben er wel overtuigd dat we omdat te doen niet perse een speciale dag nodig hebben.

En toch weet ik nog goed hoe gelukkig en blij ik was toen ik van mijn vriend voor het eerst een roos kreeg op Valentijnsdag. Ik voelde me speciaal, gelukkig en vooral geliefd. En dat is waar het denk ik vooral omdraait vandaag: de ander vertellen dat je ze lief hebt. En ondanks dat ik denk dat je daar niet perse een speciale dag voor nodig hebt, vind ik het wel een mooi idee. Want je grote liefde vertellen dat je hem lief hebt, is iets wat we niet vaak genoeg kunnen doen, denk ik!