Afbeelding
Foto:

Rentmeesterschap in de praktijk

Je zou zeggen dat alle mensen in Nederland na alle commotie in het afgelopen jaar nu de schrik wel te pakken hebben. Dat ze zich realiseren dat er iets moet veranderen, maar vooral ook dat wíj moeten veranderen. Jij en ik en iedereen. Allemaal zullen we iets in moeten leveren om de aarde als rentmeesters te behouden.

Natuurlijk zijn er bepaalde sectoren die veel CO2 uitstoten. Denk aan de industrie en de boeren. Maar zij horen niet de enigen te zijn die moeten inleveren. Heel Nederland kan zijn eigen steentje bijdragen.

Daarom vind ik het idee van een warme truiendag helemaal zo gek nog niet. Trek een dag een dikke trui aan en zet die kachel eens wat lager. Dat scheelt een berg gas die we later weer kunnen gebruiken. Maar één dag is niet genoeg. Pas als we ons leven dag in dag uit duurzaam inrichten helpen we onze aarde overleven. Is dat niet de taak van elk mens?

Het kan al zo simpel met twee minuten minder lang douchen, het scheiden van afval of de kachel wat minder hoog. Ik ga mijn best doen. Help jij ook mee?