Afbeelding
Foto:

Gevoelsmatig wennen op eerste Dialoogbijeenkomst

Het was allemaal wat anders. In de raadzaal extra fractie-ondersteuners die, na het plenaire deel, in afzonderlijke sessies in het bestuurscentrum, hun bijdrage aan interne gesprekken leverden. Daarnaast kwam de auditcommissie bijeen. Gelijktijdig twee openbare presentaties, in de raadzaal onder voorzitterschap van burgemeester Grootenboer, over de thema's Geweld hoort nergens thuis (door mevrouw De Vaan regionaal projectleider) en info over kerncijfers economie, wonen en recreatie (de heer Eichler).

Door Jaap Ruizeveld

Beperkt

Maar voor de plenaire aftrap bleef de inspraak van ondernemers en of burgers dit keer beperkt tot een gezamenlijk pleidooi van mevrouw Mulder en de heer Kempen over de noodzaak van meer bewegen en spelen van vooral jongeren, het faciliteren van mogelijkheden daartoe - met aanduiding in de buitenruimte - en het plaatsen van voorzieningen die voor de jeugd uitdagend genoeg zijn om het thuis-appen om te zetten in fit bewegen. Met als resultaat een betere gezondheid. De raadsfracties werden uitgenodigd om inhoud te geven aan een dialoog met inwoners om van hen te horen wat zij op sport/spelgebied graag gefaciliteerd zien. Al vele jaren geleden was er, volgens insprekers, uit de Westplaat (Middelharnis / Sommelsdijk) dringend gevraagd om investeringen op dit gebied maar woningbouw kreeg prioriteit en de sport- en spelvoorzieningen kwamen er, ondanks toezeggingen, toen niet.

Weinig animo                                                                                                                                        

Voor sportbeleid was er toen matige animo stelden mevrouw Mulder en de heer Kempen. Verklein de vertrouwensbreuk tussen burger en overheid was hun oproep. Was en is er dan helemaal niets op het eiland? Natuurlijk wel, Fracties (en een enkele burger op de tribune) stipten juist positieve activiteiten aan. Het was toch niet alles kommer en kwel?. Samenvattend: Het enthousiaste verzoek was indringend en duidelijk maar het kwam niet tot de dialoog waarvoor het eerste deel van de bijeenkomst bedoeld was. Dat is voor de eerste keer niet verwijtbaar. Het past in het signaal van voorzitter Eijkenduijn:"Het is ook voor ons wennen. Geef ons de ruimte om met elkaar in gesprek te komen".

Gast bepaalt agenda

Een nieuwe kans voor inwoners en of ondernemers, om met de gemeenteraadsleden van Goeree-Overflakkee in gesprek te gaan wordt donderdag 13 februari (vanaf 19.30 uur) geboden in Ons Huis aan de Kaaidijk in Herkingen. Geen misverstand, de bijeenkomst is voor elke belangstellende inwoner van de gemeente, dus uit alle kernen is men welkom. En wat er besproken wordt, dat kan men zelf als gast bepalen. Er wordt vooraf geen agenda opgesteld. Men kan zich voor een goed gesprek aanmelden bij de griffie per e-mail: griffie@goeree-overflakkee.nl