Afbeelding
Foto:

Openingstijden Haringvlietbrug aangepast om file te voorkomen

Rijkswaterstaat heeft de openingstijden van de Haringvlietbrug en de brug over de Volkeraksluizen aangepast. Dit heeft een gunstig effect op de doorstroming van het verkeer op de A29. De Haringvlietbrug, waarover veel eilanders van en naar de Randstad rijden, wordt op aanvraag elk heel uur geopend van 10.00 tot en met 21.00 uur, met uitzondering van de periode van 15.00 tot 18.00 uur. Dan blijft de brug dit seizoen gesloten. Het openen van de brug duurt gemiddeld zo'n tien minuten.

Deze maatregel moet lange files voorkomen tijdens de middagspits. Daarnaast wil Rijkswaterstaat met de aanpassingen de verkeersveiligheid verbeteren. Om de nadelen van het vervallen van de middagbrugopening voor de recreatievaart te beperken, is de brugopening van 18.30 dit vaarseizoen vervroegd naar 18.00 uur. Rijkswaterstaat houdt in de gaten of dit niet teveel nadeel oplevert voor de afloop van de avondspits.

Om de recreatievaart tegemoet te komen is de aanvraagtijd voor brugopeningen teruggebracht van vier naar twee uur. Het nieuwe bedieningsschema gaat dit weekeind in, maar de maatregels zijn pas echt zichtbaar vanaf 1 april. Rijkswaterstaat heeft gelijktijdig met het aanpassen van de openingstijden van de Haringvlietbrug, ook de openingstijden van de brug over de Volkeraksluizen aangepast om ook daar de doorstroming te garanderen.