Het is bijna 2 jaar geleden dat het startschot voor de werkzaamheden werd gegeven. Foto: Archief Eilanden-Nieuws
Het is bijna 2 jaar geleden dat het startschot voor de werkzaamheden werd gegeven. Foto: Archief Eilanden-Nieuws

N215 bij Melissant en Dirksland volgend weekend afgesloten

Tijdens de weekendafsluiting is Stellendam alleen bereikbaar vanaf de N57 via de Korteweg en de Meester Snijderweg. Dirksland is alleen bereikbaar via de N215 vanaf Middelharnis. Melissant is alleen te bereiken via de N57 en de oude Provincialeweg (Plaatweg), maar het verkeer vanaf Melissant richting Stellendam en de N57 kan wel over de N215.

Omleidingsroute

Het doorgaande verkeer wordt tijdens de weekendafsluiting omgeleid over Schouwen-Duiveland via de N57 en de N59. De extra reistijd is ongeveer een uur. Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis is voor hulpdiensten te allen tijde bereikbaar. Bezoekers kunnen het ziekenhuis alleen bereiken via de omleidingsroutes. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de weekendafsluiting via de gebruikelijke route over de Kraaijerdijk en de Westhavendijk.

Kerkdienst

Op zondag 9 februari wordt doorgewerkt om de werkzaamheden in één weekend af te kunnen ronden en hinder te beperken. De provincie en gemeente Goeree-Overflakkee houden rekening met de Gereformeerde Gemeentekerk in Dirksland. Tijdens de diensten worden geen werkzaamheden uitgevoerd die geluidshinder veroorzaken.

Project

De provincie Zuid-Holland werkt samen met de gemeente Goeree-Overflakkee en het Waterschap Hollandse Delta aan de verkeersveiligheid en de doorstroming van de N215 tussen Melissant en Dirksland. Verschillende maatregelen verbeteren de verkeerssituatie, zoals de aanleg van een parallelweg, een fietstunnel en twee rotondes. De rotonde Staakweg is daar één van. De fundering van de rotonde is al klaar. Tijdens de weekendafsluiting wordt de rotonde geasfalteerd en aangesloten op de N215.

Als de werkzaamheden door slecht weer uitlopen, dan worden de werkzaamheden in het reserveweekend uitgevoerd. Het reserveweekend is van vrijdag 14 februari 20.00 uur tot en met maandag 17 februari 05.30 uur.