Afbeelding
Foto:

Kretenzen & Arabieren

Wat kunt u in deze brochure verwachten? Een overzicht van de projecten verdeeld over de diverse landen in het Midden-Oosten. Sommige projecten hebben een humanitair doel, anderen projecten staan in het teken van de verkondiging van het Woord. Dit vanuit de uitspraak van de Heere Jezus Zelf, dat de mens bij brood alleen niet zal leven, maar bij alle woorden van God.
In een begeleidend schrijven bij dit boekje lezen we: Onze naasten in het Midden-Oosten hebben de genade van onze Heere Jezus Christus nodig. Maar… 'hoe zullen zij in Hem geloven, van Welken zij niet gehoord hebben? En hoe zullen zij horen, zonder die hun predikt?'
Het bestuur van Stichting Ismaël is als volgt samengesteld:
Ds. W. Visscher – voorzitter, predikant te Amersfoort (Geref. Gem.)
Jan (J.H.) Vreeken – secretaris, drukwerkadviseur (Oud Geref. Gem. in Ned.)
Jan (J) Talen – penningmeester, ondernemer (HHK)
Bart (B.) Pater, projectleider ontwikkelafdeling (Ger. Gem.)
Georg (J.G.) Lindhoud, locatiemanager MBO school (Geref. Gem. in Ned.)
Steef (S.D.) Post, coach en mediator (Ger. Gem.)
Maarten (M.) Waaijenberg, ondernemer (Ger. Gem.)

Ds. Visscher schreef een meditatie in dit boekje over Jesaja 19, waar we onder andere kunnen lezen: en de Egyptenaren zullen met de Assyriërs den HEERE dienen. Ook onder deze volken verzamelt God dus Zijn Kerk, net als onder de andere Arabische volken. Ook nog in onze tijd. Wat wij vaak links laten liggen, raapt God op.
Deze stichting heeft als wens en bede om een klein schakeltje te mogen zijn in de uitbreiding van Gods Koninkrijk onder deze volken. Toen Simeon de Heere Jezus in zijn armen had, zei hij: Een Licht tot verlichting der heidenen, en tot heerlijkheid van Uw volk Israël.
De volgende projecten zijn opgezet: Art Therapy op de vlakte van Ninevé, Hoe Fatima vrede vond in een kerk in Homs, Christenen in de Gazastrook, Puriteinse lectuur in Damascus, Woestijnleven, Vertellingen bij de Bijbel in Egypte, Hulp aan vluchtelingen in Amman, Kinderbijbel van Dam en Pastoraal werkers Noord Irak.
Scholen en Kerken, maar ook particulieren kunnen het werk van deze stichting steunen. Stichting Ismaël is onder andere afhankelijk van giften van ondernemers. Mede dankzij de royale steun van ondernemers kan de Stichting Ismaël het werk voortzetten. Hoe kunt u als ondernemer bijdragen aan de verspreiding van de boodschap van hoop, leven en vernieuwing voor de Arabische wereld en de bevolking in het Midden-Oosten? Door lid van onze ondernemersvereniging te worden. De betrokkenheid van de ondernemers stimuleert ons door te gaan met ons werk.

Het is ook mogelijk om voorlichter te worden: om voor een groep over ons werk te vertellen. Wellicht kent u iemand die zich daarvoor wil inzetten. Uit het hele land komen aanvragen voor het houden van een presentatie: voor kinderen, jongeren en volwassenen. Vrijwilligers maken deze acties tot een succes.

Hoe kunt u Stichting Ismaël steunen?
Behalve met uw gedurig gebed is praktische en financiële steun van harte welkom.
Enkele mogelijkheden: praktisch
Het organiseren van een avond in uw kerk of vereniging; Een collecte houden op een zangavond; Aansluiten bij de ondernemersvereniging; Een projectweek houden op school of Voorlichter worden

Financieel:
Geef een eenmalige gift of een structurele gift of Adopteer (een deel van) nalatenschap voor ons werk

Welke zaken worden gerealiseerd?

Verspreiden: We verspreiden duizenden (kinder) Bijbels in landen als Egypte, Jordanië, Libanon, Irak, Syrië en de Palestijnse gebieden.
Helpen: Via lokale partners voorzie we in noodhulp en hulpverleningsprojecten. Er is groot gebrek aan voedsel, medicijnen en andere benodigdheden.
Bouwen: We steunen geheim kerkstichting in Arabische landen waar een openlijke christelijke kerk niet mogelijk is.

Telkens vindt u in deze brochure tekstverwijzingen, met kanttekeningen of een uitspraak van een puritein, dan wel een oudvader.
Op pagina 12 lezen we Psalm 87:4: 'Ik zal Rahab en Babel vermelden, onder degenen, die Mij kennen. De uitleg via de Kanttekeningen: Rahab, dat is Egypte, want alzo wordt Egypte ook genoemd. De zin der woorden van dit vers is dat de tijd zal kome, wanneer God de Egyptenaars en Babyloniërs zal rekenen onder Zijn volk, hun meedelende Zijn kennis, waar zij tevoren vreemd van waren en het volk Gods verdrukten.

Bent u geïnteresseerd?
Neem dan contact op via info@stichting-ismaël.nl of via telefoon 06 340 854 19. Daar kunt u de brochure verkrijgen. Dat is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is van harte welkom. NL68 TRIO 0786 7131 43 o.v.v. Kretenzen en Arabieren.

Naast onze liefde voor de beminden om der vaderen wil, is het ook noodzakelijk dat we onze steun betuigen aan deze stichting, die in het Midden-Oosten goed werk mag verrichten.

We eindigen met een citaat van R.M. McCheyne:
'Want de HEERE der heirscharen zal ze zegenen, zeggende: Gezegend zij Mijn volk, de Egyptenaars, en de Assyriërs, het werk Mijner handen, En Israël, Mijn erfdeel.

'Wij kwamen op onze zendingsreis in 1839 ook in Alexandrië, Egypte en overdachten met nog inniger deelneming de toekomstige bestemming van Egypte, gelijk die in de profetieën wordt aangekondigd; en wij baden God, dat Hij de tijd zou verhaasten, waarop 'het tot de Heere roepen zal, en de Heere de Egyptenaren bekend zal worden, en de Heere de Egyptenaars dapper slaan zal, en genezen, en zeggen zal: Gezegend zij Mijn volk, de Egyptenaars'. Het beschouwen van deze arme, in onwetendheid verkerende, Arabieren had ons vaak een gevoel ingeboezemd van deernis met hen, en van verwondering en erkentelijkheid jegens God, Wiens loutere genade een verschil tussen hen en ons had aangebracht.

Neem, lees, en toon door gebed, gaven en werkzaamheden dat dit ook de liefde van uw hart heeft.