Afbeelding
Foto:

Doe maar gewoon

'Die freule ... Heet ze niet Louise? Haar achternaam weet ik niet. Het is in ieder geval een mond vol, want het is een dubbele. Je weet vast wel wie ik bedoel. Ze zit op het vwo.' 'Louise Everaerts van Wemeldingen?' 'Ja, zoiets. Dat jij die naam onthoudt ...' Martine kijkt Jacomijn verbaasd aan. Jacomijn lacht. 'Dat is niet gek, hoor. Mijn ouders en die van haar gaan al jaren met elkaar om.'

Jacomijn is niet blij wanneer deze Louise drie weken bij hen komt logeren. Hoe krijgen haar ouders het verzonnen? Louise is wel beter gewend. Ze woont in een kasteeltje met personeel, ze heeft een eigen paard en bij haar huis een zwembad. Maar ook de verwende Louise vindt het vreselijk dat ze moet gaan logeren bij Jacomijn. Het is er allemaal zo klein en gewoon. Haar ouders vinden het een sympathieke familie, maar Louise noemt hen een 'simpele familie'.

Toch gaat de logeerpartij door en dat heeft flinke gevolgen. Luuk, de broer van Jacomijn komt in de problemen. Hij wordt in elkaar geslagen door een groep jongens. Maar heeft Louise hier ook iets mee te maken? Hebben zij en Luuk een geheim? Jacomijn begrijpt er niets van, maar bespreekt intussen alles met haar beste vriendin Martine. Als Louise na een rit op haar paard niet thuiskomt, begrijpt Luuk dat het ernst is. Hij moet nu in actie komen. Er worden daarna heel wat problemen opgelost.

Een herkenbaar en ook wel spannend boek voor tienermeiden, geschreven door Thea Zoeteman-Meulstee. Het bevat aansprekende thema's zoals vriendschap en verliefdheid en hoogmoed, maar ook drugsgebruik komt aan de orde. Het is een boek dat echt een 'happy end' heeft.