Afbeelding
Foto:

Begonnen aan een nieuwe studie

De eerste week op m'n opleiding werd alle moed gelijk de grond ingestampt en kregen we te horen dat er vrij weinig werk in was en dat als je werk kreeg dat je haast niks zou verdienen. Ik wist het van me af te schudden, maar 't bleef me wel achtervolgen. Na mijn stage in jaar 3 kreeg ik een burn-out en wist ik genoeg. Ik had de verkeerde keuze gemaakt. Dit was helemaal niet wat erbij mij paste.

Ik had vrij jong al een keuze moeten maken en hoe kan je op zo'n jonge leeftijd nou al zo'n grote beslissing maken? Hoe kun je gelijk de juiste beslissing maken? Ik weet daar het antwoord niet op, want mij is dat niet gelukt. Ik ben afgelopen september aan een nieuwe studie begonnen, waarvan ik nu wel echt zeker weet dat het de juiste studie voor mij is. Maar dat had ik 5 jaar geleden nog niet gekund, daarvoor was eerst het een en ander nodig voor ik dat wist.

Het kan misschien even duren voor iedereen de juiste opleiding vind, maar ik ben ervan overtuigd dat iedereen die uiteindelijk zal vinden. En anders, zoals m'n oma zou zeggen, kan je altijd nog journalist worden want die mensen hebben we ook nodig.