Afbeelding
Foto:

Werkplezier voor alle sectoren!

In de loop van de tijd werd het tekort aan leerkrachten steeds hoger. Termen als 'te hoge werkdruk' en 'te weinig salaris' vlogen rond en op een dag trokken de leerkrachten naar Den Haag om voor verbetering te pleiten.

Ondertussen zitten op diverse pabo's in het land aanstaande leerkrachten te zwoegen op opdrachten en tentamens die de brug vormen naar een baan in het onderwijs. Ook ik zit erbij, op weg naar een baan als leerkracht. Mijn kinderdroom hield stand. Als wij als studenten onze krachten bundelen kunnen we het lerarentekort misschien gedeeltelijk in de kiem smoren. Moeten die studenten er wel zijnā€¦

Op de pabo zitten mensen met hart voor onderwijs. In de zorg zitten mensen met hart voor de zorg. In de bouwsector zitten mensen met hart voor de bouw. Iedereen doet als het goed is waar hij plezier in heeft, maar dat neemt niet weg dat een goed salaris ook belangrijk is. Zou dat niet de reden zijn dat veel mensen doorleren? Ligt daar dan niet een groot deel van de oplossing? Laten we alle studies even duur maken en alle lonen even hoog, want ieder mens is hard nodig om deze maatschappij draaiend te houden! Met wat nuances lijkt dit concept me helemaal zo slecht nog niet.