Afbeelding
Foto:

Apps helpen met goede voornemens

Het klinkt wat tegenstrijdig, maar er zijn talloze apps die helpen om je telefoon minder vaak te gebruiken. Veel apps geven inzicht in hoeveel tijd je per dag bezig bent met je telefoon en welke apps de meeste tijd opslurpen. De Forestapp kiest voor een vrolijke insteek, zolang je niet aan je telefoon zit groeien er bomen. Toch even Whatsapp checken? Dan verdwijnt het bos als sneeuw voor de zon.

De app Coach.me is een virtuele coach, die je stimuleert om door te zetten. Dagelijks moet het beoogde doel worden afgevinkt en er kan worden gepraat met andere deelnemers die bezig zijn met hetzelfde goede voornemen als jij. De app is gratis, tegen betaling krijg je support van een coach die je door middel van berichtjes een duwtje in de rug geeft.

Stoppen met roken is lastig. Het Trimbos instituut heeft daarom speciaal voor jongeren Stopstone ontwikkeld. Deze app laat zien hoeveel geld er wordt bespaard door geen sigaretten meer te kopen. Er kan ook hulp worden ingeschakeld door een berichtje te sturen naar familie of vrienden.

Meer inzicht in je geldzaken? Of meer geld overhouden aan het einde van de maand? Er zijn meerdere apps die helpen om grip te krijgen op je financiƫn. Feitelijk doen ze hetzelfde als het ouderwetse huishoudboekje. Ze zetten de inkomsten en uitgaven duidelijk op een rij. Daardoor ontstaat er inzicht in de mogelijkheden om geld te besparen.

Zo zijn er nog veel meer apps die een handje kunnen helpen. Van het vinden van een partner tot beter zorgen voor je kamerplanten. En van het onthouden van al je wachtwoorden tot het vinden van een nieuwe baan...