(Foto: David Wielhouwer).
(Foto: David Wielhouwer).

Nieuwe locatie WvB Detailing feestelijk geopend

DIRKSLAND - In 2017 begon Wouter van Brussel met een eigen autopoetsbedrijf in de garage bij hem thuis. Daar specialiseerde hij zich in het grondig reinigen, polijsten en coaten van auto’s. Na verloop van tijd voldeed de garage niet meer. Daarom werd er gezocht naar een nieuwe locatie. Die werd gevonden bij de Watertoren van Dirksland. Afgelopen zaterdagmiddag 20 mei was daar de feestelijke opening.

Bij de aankomst bij het nieuwe adres, Watertoren 51D, staan buiten een aantal blitse auto’s opgesteld. Menig autoliefhebber zal warm worden van een Abarth 595 Competizione of een fraaie Audi TT. Natuurlijk mag ook de bedrijfswagen van WvB Detailing niet ontbreken, een in het oog springende Caddy. In de loop van de dag komen hier nog een aantal bijzondere auto’s van klanten bij. Naast de auto’s hangt aan het pand een groot glanzend logo, ‘WvB Detailing’.

Binnen ligt een strakke grijswitte vloer. Daarop zijn onder andere een poetsbrug en een professionele werkbank te vinden. De ruimte wordt verlicht door ledverlichting. In de werkplaats is ruimte om aan drie auto’s tegelijk te werken. "Een hele verbetering ten opzichte van de garage thuis", grijnst Wouter. Achterin het pand is een tijdlijn te zien, waar door middel van foto’s de mijlpalen en ervaringen van het bedrijf te zien zijn.

Demonstratievoertuig

Verder staat binnen een BMW Z4 tentoongesteld als demonstratievoertuig. Verschillende delen van de auto zijn wél behandeld, andere delen niet. Zo heeft de helft van de motorkap een complete polijstbehandeling ondergaan. Daardoor is het verschil met de onbewerkte helft goed zichtbaar. Datzelfde geldt voor het interieur: slechts bij de helft daarvan heeft lederrenovatie plaatsgevonden. "Zo kunnen we goed laten zien wat de mogelijkheden zijn binnen WvB Detailing."

Wouter kijkt tevreden terug op de opening. "Het is gaaf om zoiets voor je klanten te organiseren en mede dankzij het heerlijke weer is er aardig wat aanloop geweest. Zelfs ook van klanten buiten Flakkee, dat geeft toch waardering aan het bedrijf. En natuurlijk is iedereen die niet bij de opening was maar wel benieuwd is naar onze werkzaamheden, vanaf nu welkom op de nieuwe locatie."

(Foto: David Wielhouwer).