Herkingen ’55 ‘runner up’ na thuiszege op Brouwershaven

HERKINGEN – Met het winnen van de tweede periodetitel had Herkingen ’55 zich reeds verzekerd voor deelname in de nacompetitie, maar één punt in de thuiswedstrijd tegen Brouwershaven betekent een tweede stek in de eindrangschikking en daarmee vrijstelling in de eerste speelronde van ‘the finals’.

De thuisclub startte overtuigend en zette al snel de wedstrijd naar de hand. In de zevende minuut werd Maikel van den Ochtend van achteren aangetikt en wees arbiter Verwer resoluut naar de penaltystip. Bouwens verzilverde de elfmetertrap feilloos (1-0). Herkingen controleerde de wedstrijd en liep met een kwartier spelen uit naar een marge van twee doelpunten. De geelhemden lieten de teugels vieren en dat bracht Brouwershaven terug in de wedstrijd. Een tiental minuten was de Herkingse goalie kansloos op een inzet van Van der Meer (2-1). Al snel pakte Herkingen de draad weer op.

Na de rustperiode volgden doelpunten van Noordijk (3-1), Van den Ochtend (4-1) en Van Splunter (5-1 en 6-1). Het doelpuntrijke duel kende nog een slotoffensief van de bezoekers dat, mede door mindere alertheid bij de gastheren, nog een tweetal treffers opleverde (6-3).