Afbeelding
Foto:

Solaes brouwt uniek lentebokbier voor Alpe d’HuZes

DIRKSLAND - Aanstaande donderdag 1 juni zal team ‘Vrienden voor het Leven’ voor de tweede keer meedoen aan Alpe d’HuZes. Met twee fietsers en vijf wandelaars gaan zij de uitdaging aan om die dag vanuit le Bourg-d’Oisans de tocht te maken naar Alpe d’Huez. Alpe d'Huez staat bekend als de Nederlandse berg. In totaal 21 bochten met een hoogteverschil van 1143 meter, een lengte van ruim 14 kilometer en een gemiddeld hellingspercentage van 7,9% is het een grote uitdaging.

Als benefietactie heeft Solaes een uniek bier gebrouwen voor het team. "Het is een zeer speciale Lentebok geworden. Met veel liefde en aandacht voor dit bijzondere product is 500 liter Lentebok gebrouwen door Jan Willem Kramer, de masterbrewer van Solaes", zo laat Solaes weten.

Het was de bedoeling om het bier te introduceren tijdens een bierproeverij bij DVV’09. Het gistingsproces was echter nog niet klaar en zodoende bleef het die avond bij een proeverij van vier Solaes-bieren met Goed voor Goed als sponsor van het rad van avontuur. En daarmee kon weer een mooi sponsorbedrag worden bijgeschreven. De lentebok is uiteindelijk op smaak gekomen en was begin mei klaar om gebotteld te worden.

Doordat VDH, the freight managers, de kostprijs voor haar rekening heeft genomen komt de volledige opbrengst ten goede aan het doel van Alpe d’HuZes: het KWF kankerfonds. Het team heeft met diverse acties al 20.000 euro bij kunnen dragen aan het goede doel. Het bier liet zich goed bottelen waardoor er ruim 600 flessen in de verkoop aangeboden kunnen worden. Een fles van 75 cl ‘Vrienden voor het Leven Lentebok’ is voor slechts 10 euro te koop via het team (belangstellenden kunnen contact zoeken met janvanloo@kpnmail.nl). "Er is al veel verkocht dus de voorraad is nog zeer beperkt en op is in dit geval echt op. Leuk voor Vaderdag of voor op een zonnige zomerdag. Opgeven is geen optie, opdrinken wel!"