Afbeelding

GO Classic vernieuwt in jubileumjaar

GOEREE-OVERFLAKKEE - Vorig jaar kon de negende GO Classic niet doorgaan vanwege de verwachte weersomstandigheden. Code geel zorgde ervoor dat de wielertocht verviel. Nu organiseert de Stichting GO Classic, die onder de eilandelijke Rotaryclub valt, het evenement voor de tiende keer. Op zaterdag 9 september rijden de deelnemers over Goeree-Overflakkee, en de fietsers die voor de langste afstand kiezen ook over Voorne.

Door Kees van Rixoort

“We hebben een enquête gehouden onder de renners die eerder de GO Classic hebben gereden”, zegt Jan Verhage, voorzitter van de organiserende stichting. “Van de duizend verzonden formulieren hebben we er vierhonderd terug gekregen. Dat is een hoge respons. Een belangrijke wens die uit de enquête naar voren kwam, is: meer vermaak en gezelligheid na de finish. Met die wens zijn we aan de slag gegaan. Men kan levende muziek tegemoet zien en er komen ook foodtrucks.”

Extra Goed Geregeld

Zo heeft editie tien van de GO Classic iets extra’s, boven aspecten als goede routes, veiligheid en verzorging, die de deelnemers blijkens de enquête hoog waarderen. Bij de wielersportbond NTFU, onder auspiciën waarvan de GO Classic wordt georganiseerd, is de tevredenheid ook hoog. Zo hoog dat de GO Classic het keurmerk Extra Goed Geregeld heeft gekregen. Van de 2500 toertochten die jaarlijks in Nederland plaatsvinden zijn er slechts 50 voorzien van dit predicaat.

Een ander nieuw punt, eveneens als wens uit de enquête naar voren gekomen, is de toevoeging van een extra pauzepost op Voorne. De gemeente Voorne aan Zee zorgt er bovendien voor dat enkele gevaarlijke kruispunten veiliger worden. Verhage: “Het beleid van de gemeente is het stimuleren van de fiets voor bijvoorbeeld woon-werkverkeer en recreatie. Voorne aan Zee haakt zelf aan door met een ploeg mee te doen aan de GO Classic.”

Veiligheid

Tijdens de GO Classic zijn er, naast de circa 130 vrijwilligers, verkeersregelaars actief om de veiligheid te bevorderen. Rode Kruis Nederland is present met een eigen ziekenauto en motoren. Daarnaast zijn er vrijwilligers van de lokale EHBO-verenigingen.

Wie een mankement aan zijn fiets heeft, kan onderweg – bij de pauzepost in Herkingen – terecht bij een fietsenmaker. In geval van calamiteiten onderweg kan men via een alarmnummer de ophaalservice activeren. Die rijdt rond met drie busjes.

Vier afstanden

Deelnemers – doorgaans zijn het er tussen de 1000 en 1100 – betalen 18 euro. Zijn ze lid van de NTFU, dan gaat er een korting van 4 euro af. Er valt te kiezen uit vier afstanden: 70 kilometer, 80 kilometer (MTB), 115 kilometer (over heel Goeree-Overflakkee) en 150 kilometer (Goeree-Overflakkee en Voorne).

Start en finish zijn bij de Beroepscampus. De GO Classic-dag begint daar met ontvangst en VIP-ontbijt voor de renners. En na het sporten ontvangen de deelnemers een pastamaaltijd, evenals het ontbijt bereid door leerlingen Horeca, Bakkerij en Recreatie van de Beroepscampus. Wie wil douchen kan terecht in De Staver en wie zijn fiets even een schoonmaakbeurt wil geven, is welkom bij het belendende tankstation. Deelnemers kunnen bovendien gebruikmaken van de bewaakte fietsenstalling bij de Beroepscampus.

Goed doel

De GO Classic-renners fietsen altijd voor een goed doel. Het goede doel van deze tiende editie is Nieuw Rijsenburgh. Meer specifiek: het voorzien van een aantal wanden van eilandelijke beelden. Beelden die herkenning oproepen bij de bewoners en uitnodigen tot een praatje.

Kick-off

Voor het tweede jaar is Adviesgroep De Vogel de hoofdsponsor van de GO Classic. In het nieuwe kantoor van De Vogel, recent officieel in gebruik genomen, is op 8 juni een kick-off-bijeenkomst voor onder meer de sponsors van het sportieve evenement. Jan Verhage over deze noviteit: “Een gezellig samenzijn met een vooruitblik op de GO Classic, wat we ervan kunnen verwachten, en met aandacht voor onze sponsors.”

Zie ook: www.go-classic.nl.

Afbeelding