Afbeelding
Foto:

Grote markt in Kerkring Oude-Tonge

OUDE-TONGE - Zaterdag 3 juni is er weer een grote (rommel)markt in de kerkring van Oude-Tonge met allerlei activiteiten. Ook de avond ervoor, vrijdag 2 juni, kunnen bezoekers al terecht voor onder andere een veiling van antiek en andere spullen.

Op vrijdag 2 juni, de vrijdag voorafgaande aan de rommelmarkt, zullen om 14.00 ‘s middags moedige paalzitters hun positie innemen om zo geld voor het goede doel binnen te halen. Zij kunnen 24 uur lang worden aangemoedigd. Een deel van de opbrengst van zowel de markt, de veiling en het paalzitten gaat naar Compassion. Een ander deel is voor het bij de kerk te realiseren ontmoetingsplein (tussen de grote en kleine deur). Vrijdagavond zijn bezoekers welkom in de Kerkring voor friet en een snack bij de patatkraam van Piet. De grote veiling start om 19.00 uur, bij de veiling wordt er antiek en andere mooie spullen geveild. Ook zijn er diensten waarop geboden kan worden. Van 18.00 tot 19.00 uur zijn de te veilen stukken onder het genot van een kopje koffie met wat lekkers erbij te bekijken. Aansluitend start de Sing-in.

Markt

Op zaterdag 3 juni is de markt te bezoeken van 9.00 tot 15.00 uur. Ook dan is het terras geopend voor een kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. Op de markt is er verkoop van tweedehandskleding, speelgoed, puzzels, antiek, huishoudelijke spullen, gereedschap, elektra en nog veel meer. Verder is er perkgoed, en zijn er droogbloemen, heerlijke Belgische bonbons, kaarten, cadeauartikelen en stroopwafels te koop. Er is ook enveloppentrekken, er zijn prijzen te winnen bij het rad van avontuur, er is een fietsverloting en kan er zelfs mee geloot worden voor een vliegtuigtocht. Bezoekers kunnen genieten van een oliebol, patat en poffertjes. Voor de sportievelingen is er de stormbaan en de schiettent. Kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen en activiteiten in de kinderkraam. Er kan onder andere geschminkt en gegrabbeld worden.