Stellendam wint matige Goereese derby

OUDDORP - Afgelopen zaterdag was Stellendam met 0-1 te sterk voor WFB op Sportpark de Kruse. Daardoor moet WFB de laatste wedstrijd tegen GOZ winnen om een plaats in de nacompetitie veilig te stellen. Anders zijn de Ouddorpers afhankelijk van de resultaten op andere velden.

Tijdens de wedstrijd kwam WFB wel heel anders voor de dag, dan in de eerdere clash tussen de rivalen. Toen werd er vrij kansloos met 3-0 verloren. Nu was WFB grote delen van de eerste helft de betere partij. Dit kwam voornamelijk door het goede spel van Gijsbert van Estrik. Hij was verreweg de beste man van het veld. WFB was in staat Stellendam lange tijd onder druk te houden.

Ondanks het goede spel van de Ouddorpers in de eerste helft, kwam Stellendam wel op voorsprong. In de tweede helft zakte de kwaliteit van beide ploegen naar een bedenkelijk niveau. WFB bleek niet bij machte om nog gevaarlijk te worden en het spel van Stellendam kende weinig aanvallende intenties. De Goereese derby eindigde in een 1-0 overwinning voor Stellendam.