Afbeelding

Staande ovatie voor 7-jarige violiste

OUDDORP - Mooier kon het niet worden. Donderdagmiddag gaf het supertalentje Solomiia Manokina uit Kyviv (Oekraïne) op haar zevende verjaardag, op keyboard begeleid door moeder Hanna (componiste, pianiste en muzieklerares) een vioolconcert dat liefst twaalf uitvoeringen bevatte van beroemde componisten zoals o.a. Bach, Brahms, Shuman, Paganinni, Händel tot Bayley.

Door Jaap Ruizeveld

Op zich al een unieke belevenis, dit concert in de openlucht, waarvoor meer dan honderd belangstellenden naar de sfeervolle locatie het Houten Huis aan de Westerweg 19 in Ouddorp waren gekomen. Vanaf het terras volgde men met grote waardering de uitvoeringen die per onderdeel steeds werden aangekondigd door Heleen De Witte, die het jeugdige talent in haar studie begeleidt. Solomiia kreeg een staand applaus voor haar optreden en vertolking van de meesterwerken. Zij wist de harten van de bezoekers te raken.

Mooiste geschenk

Maar het mooiste geschenk voor haar zevende verjaardag was stellig de aanwezigheid van haar trotse vader die vanuit Kyviv in Oekraïne enkele dagen fysiek bij zijn gezin op ons eiland kon doorbrengen. Een fysiek weerzien na ruim een jaar van oorlogsgeweld in Oekraïne. Na afloop van het concert waaraan Solomiia nog een toegift verzorgde was er voor direct betrokkenen ruimte om haar verjaardag ook nog met enkele geschenken te verrijken. Dat hadden de bezoekers overigens voorafgaand aan het optreden al spontaan gedaan met een “Lang zal ze leven”.

Afbeelding