Afbeelding
Foto:

Zwijmelen onder de sterren bij de DRIJF-in Stad buitenbios

STAD AAN ‘T HARINGVLIET - Op vrijdag 30 juni is het Stadse strandje het decor voor een buitenbios. Samen met sponsor Multi Crane organiseert de werkgroep de avond voorafgaand aan het festival DUIK! in Stad dit ludieke event.

“We zijn ontzettend blij dat we veel bedrijven in ons dorp hebben gevonden die willen bijdragen aan dit weekend vol vermaak”, zegt Jildou Huisman, “Samen met hen zetten we dit feestje in Stadse sfeer neer.” Huisman is trots op het team waarmee deze derde editie vorm krijgt. “We zijn een groep van zo’n twintig vrijwilligers met elk onze eigen expertise, dit vult elkaar goed aan.” De filmavond is nieuw dit jaar. Samen met partner Goed voor Goed kleedt de organisatie het Stadse strandje in stijl aan. De parasolletjes, kussens, strandstoelen en meer bijpassende attributen zorgen voor een uitnodigend decor. “Lekker dobberen op je opblaasdonut voor de ballenlijn kan natuurlijk ook”, lacht Huisman.

Net als in de bios is er een bar met fris, popcorn en candybars. Wie met de boot komt, kan afmeren achter de ballenlijn. “Leuk om voor anker te gaan bij een gele boei en te blijven overnachten. Of een passantenplek in de jachthaven te vragen. Zo kun je de volgende dag meteen door naar DUIK! in Stad rondom de haven”, aldus de organisatie van de DRIJF-in buitenbios. Op zaterdag 1 juli is er een festivalmarkt met veel ‘makers’ van het eiland. Er doen kunstenaars mee uit het dorp en er zijn lokale ondernemers met allerlei producten, van net geslingerde honing tot hippe vilten bloemen tot Ibiza-sieraden.

Historisch zeilschip de Argus vaart drie keer uit, het Haringvliet op, voor een unieke beleving op het water. Huisman: “Het is heerlijk om even uit het festival te stappen en de wind door je haren te voelen. De crew van dit schip is ervaren en legt je graag van alles uit, meehelpen mag ook. Houd je van wat meer snelheid, pak dan je kans met een rib ervandoor te gaan. Deze vaart vanaf de Menheerse werf drie keer per uur uit voor iedereen met een need voor speed.” Binnenkort is de site duikinstad.nl met daarop het hele programma in de lucht.