WFB doet goede zaken in strijd om nacompetitieticket

REGIO - WFB boekte afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning op GHVV’13. Op Sportpark de Kruse werd het 3-1 tegen de nummer 2 van de competitie. De overwinning was echt een prestatie van het hele elftal, met een speciale vermelding voor Kris Grinwis. Door zijn sterke optreden kon zijn directe tegenstander Marco de Wilde, die dit seizoen al 8 doelpunten op zijn naam heeft staan, geen moment gevaarlijk worden.

Na 8 minuten pakte WFB de voorsprong. Simon Bremer gleed een scherpe voorzet van Rowan Breen binnen. Daarmee verraste de aangever vriend en vijand, want normaal gesproken gaat de aanvaller voor eigen succes als hij daar maar enigszins de mogelijkheid voor ziet. De vedette was er zelf ook van geschrokken en achteraf gaf hij toe, dat hij de bal eigenlijk verkeerd raakte.

10 minuten later leek GHVV’13 op gelijke hoogte te komen, maar daar stak Grinwis een stokje voor. Het was De Wilde die even dacht aan het maken van een doelpunt, maar in zijn actie werd hij door Grinwis naar de buitenkant gedreven en zo hield de uitploeg er alleen een corner aan over. Die leek er ook even in te gaan, maar deze werd ternauwernood door wederom Grinwis van de lijn gehaald.

GHVV’13 had het beste van het spel, maar door de goede organisatie bij WFB kon het behoudens die ene corner niet gevaarlijk worden. Dit leidde in de eerste helft al tot grote frustraties bij de ploeg uit de gemeente Nissewaard. Met een natrappende beweging richting Breen solliciteerde Ferry van der Spuij nadrukkelijk naar een rode kaart. Scheidsrechter Arie Lingen deed het af met geel.