Afbeelding
Foto:

Uniek cadeau aan jarige Sail4Care

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op de valreep heeft de Stichting Sail4Care een unieke inschrijving ontvangen voor de vijfde Sail4Care Regatta, een zeilwedstrijd voor het goede doel waarvoor op vrijdag 12 mei het startschot valt voor de 18 deelnemende jachten: Eén van die deelnemers is namelijk de onlangs volledig gerestaureerde beroemde 12-meter klasse ‘Magic’. Een uniek jacht dat in 1983 mede historie schreef in de roemruchte America’s Cup, ’s-werelds beroemdste zeilrace. 

"Nog mooier is dat de eigenaren van deze indrukwekkende historische zeilmachine, Hellevoeters Gerard Jonker van Zeilschool Hellevoetsluis en Brent Biesheuvel van zeilschool iSail, de boot gratis ter beschikking stellen aan een zeilteam van cliënten van Middin, één van de goede doelen van het evenement", laat de stichting weten. 

De captain van team Middin is Joost Vial, cliënt van Middin en wedstrijdzeiler met een beperking. Vial nam in 2019 namens Nederland deel aan de Special Olympic World Games in Abu Dhabi, destijds het grootste sportevenement ter wereld. “De inschrijving van de ‘Magic’ is echt een cadeau voor ons eerste lustrum”, vertelt Coerd de Heer, mede-initiator en bestuurslid van Sail4Care. “Toen Ruud van der Poel en ik ons idee voor Sail4Care om gingen zetten in daad, was naast het ophalen van mooie bedragen voor de stichtingen Vrienden Middin en Sailing Kids, zeker ook ons doel om de cliënten en patiëntjes de goede doelen bij het evenement te betrekken. Dat deden we altijd al door tijdens de uitvoering samen te werken met die doelgroepen, maar nu hebben we ook een unieke combinatie van een spectaculair zeiljacht met een doelgroepteam.” 

De bijdrage voor de goede doelen komt van bedrijven en instellingen die tegen betaling deelnemen met een team van zes. Eigenaren van de zeiljachten stellen zichzelf en hun schip belangeloos ter beschikking. Daarnaast dragen de traditionele veiling, loterij en spontane donaties bij aan een indrukwekkend bedrag; vorig jaar zelfs 33.500 euro. Als vanouds is de historische Menheerse Werf in Middelharnis sponsor en thuishaven van Sail4Care. Na de kennismaking tussen schippers en teams om 11.00 uur het palaver (briefing voor schippers en bemanningsleden) en een teamfoto met een grote eigen Sail4Care vlag. Daarna inschepen en uitvaren voor de start om 13.30 uur voor het havenhoofd van Middelharnis. Rond 16.00 uur finishen de eerste schepen en vaart de vloot weer naar de werf, waar een mooi lustrumfeest is. In 2022 bracht Sail4Care 33.500 euro op voor de goede doelen.