Afbeelding

Zevende VvC Classic voor drie goede doelen

REGIO - Zaterdag 3 juni wordt voor de zevende keer de Vrienden van Carmen Classic gereden. De toertocht is bestemd voor drie goede doelen, die alles te maken hebben met het doel van de stichting: ‘Samen sterk tegen kanker’.

Daaf Kievit, William Pijl, Bart Meijer, Arie Vroegindeweij en André van Es vormen het bestuur van de stichting Vrienden van Carmen. Samen met 20 andere ‘renners en vrienden’, vele vrijwilligers en sponsoren organiseren zij voor de zevende keer de VvC Classic: een uitdaging voor alle fietsers van Goeree-Overflakkee en omstreken met een route van 100 kilometer voor het goede doel.

De VvC Classic

De VvC Classic vindt ieder jaar plaats. Dit jaar voert de route over Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland met twee geheel verzorgde stops, bij camping de Vierbannen in Ouwerkerk en camping Witte in Ouddorp. Er wordt gereden in pelotonvorm, geleid door ‘herkenbare’ wegkapiteins en begeleid door een bevoegd team motorrijders.

“Of je nu een doorgewinterde fietser bent, of een recreant die dit misschien wel leuk vindt: doe gewoon mee”, zegt de organisatie van de VvC Classic. “Het is niet alleen een leuke tocht, maar ook super gezellig en bijzonder. We volgen de wegkapiteins en fietsen een gemiddelde van 26-27 kilometer per uur.”

Drie goede doelen

De opbrengst van de fietstocht is bestemd voor drie goede doelen: het Erasmus MC Hersentumorcentrum en het Familiehuis Daniel den Hoed, beide in Rotterdam en Hospice Calando in Middelharnis. Alle gelden gaan 100 procent naar deze goede doelen. Naast de fietstocht zijn er in 2023 nog andere acties van VvC om geld in te zamelen, zoals een cake-actie, een bingo, een wijnactie en een knuffelactie.

De VvC Classic op zaterdag 3 juni start om 10.00 uur bij M. van Zanten, zand-& grindhandel, Edison 28 in Middelharnis. De voorinschrijving via de website bedraagt 15 euro. Inschrijven op de dag zelf kost 17,50 euro en kan vanaf 08.30 uur uur. De finish is rond 15.00 uur. Ook iets te eten en drinken bij de start en finish is geheel verzorgd. Deelname is op eigen risico.
Meer informatie is te vinden op www.vriendenvancarmen.nl en op Facebook en Instagram.