KunstKijk over ‘Water’ heeft activiteiten voor alle leeftijden

GOEREE-OVERFLAKKEE - De opening van de KunstKijk vindt plaats in Stad aan ‘t Haringvliet op woensdag 17 mei om 18.00 uur in ‘t Trefpunt. Theatergroep ‘Het Belangenrijk’ speelt tijdens de opening de voorstelling ‘Als de dijken breken’.

Het evenement is van donderdag 18 tot en met zondag 21 mei dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur. Er is niet alleen beeldende kunst te zien, maar op enkele locaties vinden ook muziekoptredens plaats. Dit jaar exposeren 102 kunstenaars op 35 verschillende locaties. De kunstenaars zijn tijdens de expositie aanwezig.

Om de jeugd meer bij de cultuur te betrekken organiseert het JAC naast een expositie van aankomende kunstenaars het maken van werk op grote doeken. De jongere jeugd kan op de Buutenplaets zelf kunst maken van defecte apparaten onder het motto: ‘Kunst maken is geen kunst, dat kan jij ook!’.

Het thema van dit jaar is ‘Water’, omdat het dit jaar zeventig jaar geleden is dat de Watersnoodramp plaatsvond. "Niet lang daarna is de strijd tegen het water begonnen met de aanleg van dijken en dammen. Nu vraagt de klimaatverandering opnieuw om dat gevecht weer aan te gaan, deze keer tegen het stijgende water”, aldus de organisatie van de KunstKijk.