Het echtpaar Van der SLuijs kreeg bezoek van wethouder Bruggeman (Foto: Sam Fish).
Het echtpaar Van der SLuijs kreeg bezoek van wethouder Bruggeman (Foto: Sam Fish).

Marien en Teunie van der Sluijs vieren briljanten huwelijksjubileum

Algemeen

MIDDELHARNIS - Geen groots feest, maar wel een bezoekje van wethouder Berend Jan Bruggeman. Marien (91) en Teunie (86) van der Sluijs uit Middelharnis zijn namelijk 65 jaar getrouwd.

Door Sam Fish

De twee ontmoetten elkaar in Middelharnis tijdens het wekelijkse stapavondje op D’n Diek. Teunie kwam zelf uit Middelharnis, maar Marien kwam uit Den Bommel. Dat is ook waar de twee gingen wonen na het huwelijk. “Na het huwelijk heb ik Teunie meegenomen naar Den Bommel en daar hebben we tot achttien jaar geleden gewoond,” vertelt Marien. De twee runden daar samen een garage, die ze in 1995 hebben verkocht. Nog een paar jaar zijn ze in Den Bommel blijven wonen. “Ik heb altijd gezegd dat ik terug wilde naar Middelharnis”, laat Teunie weten. “En inmiddels wonen we hier alweer bijna 19 jaar. We hebben er nog geen dag spijt van gehad.”

De garage stond op het terrein van het oude gemeentehuis in Den Bommel. “Er zat een pomp bij, we verkochten auto’s en Marien repareerde ze. Het was een goedlopende zaak. Iedereen kende Marien als de garagehouder op klompen.” Marien denkt nog graag terug aan die tijd. “We verkochten het aan een man uit Alblasserdam, maar er is niets meer van over tegenwoordig. Dat is heel jammer om te zien.” 

Genieten 

Toch vindt Marien het niet erg dat ze de garage niet aan iemand hebben overgedragen. “Ik heb sinds mijn pensioen geen dag meer gewerkt, er was namelijk geen plek om te werken. Ik denk dat ik nog vaak was teruggegaan om af en toe een dienstje mee te helpen als de garage door iemand was overgenomen. Maar ik mis het niet hoor, ik geniet van elke dag die ik krijg.” 

Tegenwoordig dus geen werkzaamheden meer in de garage, maar vooral genieten. “We staan nog goed in het leven”, zegt Teunie. “Ook qua gezondheid. Eens in de drie weken komt er hulp langs, maar verder doen we alles helemaal zelf. Dat houdt ons ook wel op de been.” De twee waren tot voor corona nog heel actief. “Marien ging graag biljarten en bowlen, maar dat is door corona allemaal uit elkaar gevallen. Probeer maar weer eens een clubje bij elkaar te krijgen. Dat lukt gewoon niet. Heel jammer.” Wel wandelen ze graag en Teunie leest graag. “We vervelen ons in ieder geval geen moment”, laat Marien weten. 

De twee gingen tot een paar jaar geleden ook nog regelmatig naar de camping in Ouddorp. “We hebben de caravan verkocht, het was niet meer te doen”, laat het stel weten. “Er kwam te veel bij kijken en het werd jammer genoeg ook steeds minder leuk op de camping. Je merkt dat op heel veel campings steeds meer caravans weg moeten. Dat doet een hoop met de sfeer. Dat is heel jammer om te zien, daarom zijn we ermee gestopt.” 

Nieuwe mijlpalen 

Uiteraard brengen ze ook graag tijd door met de familie. De twee kregen samen twee dochters en hebben samen ook vier kleinzoons. “Het eerste achterkleinkind komt over een paar weken. En in juli gaat ons eerste kleinkind trouwen”, vertelt Teunie enthousiast. “Ik ben heel blij dat we dat op onze leeftijd nog mee mogen maken.” Met die hele familie en alle vrienden gaan ze dan ook binnenkort lekker uit eten om hun 65-jarig huwelijk te vieren.