(Foto: Erwin Guijt).
(Foto: Erwin Guijt).

Zonovergoten Flakkees Vrijheidsfeest

Algemeen

MIDDELHARNIS - Het weer had niet mooier kunnen zijn, afgelopen zaterdag 13 mei. Die dag stond in het teken van het Flakkeese vrijheidsfeest. 

Door Erwin Guijt

Om iets over tienen begon de dag met een parade van vaandeldragers, muzikanten en dansers. Ook reden er diverse legervoertuigen in de optocht mee. Voor hen reed wethouder Eijkenduijn (PvdA) - met zichtbaar plezier - mee in een oldtimer. Eenmaal aangekomen bij het Diekhuusplein hield hij een korte toespraak. “Allereerst: hoe kreeg je in vredesnaam zulk mooi weer voor elkaar?’’ Vrede en vrijheid waren de twee woorden die centraal stonden in zijn toespraak. “Vrede is niet iets vanzelfsprekends, zien we op dit moment in de wereld. We moeten onze vrijheid niet voor lief nemen, en in actie komen tegen onderdrukking. Het is een dag vol plezier, maar we moeten ook stilstaan bij de waarde van vrijheid.’’ 

Na zijn woorden werden de diverse dorpsvlaggen gehesen. Het was flink druk langs het Beneden Zandpad en het aansluitende parkeerterrein. Er stonden tientallen kramen en er was een kermis. Ook konden mensen zich inschrijven bij de Nationale Reserve, oude legervoertuigen bewonderen of een bezoek brengen aan een klein kampement met re-enactors. Er reed een pendelbus rond om bezoekers niets te laten missen. Zo halverwege de middag kwamen er bovendien een aantal historische vliegtuigen over. Het was al met al een drukke en drukbezochte dag.

(Foto: Erwin Guijt).
(Foto: Erwin Guijt).
(Foto: Erwin Guijt).
(Foto: Erwin Guijt).
(Foto: Erwin Guijt).