In de rij voor een vaartocht in Stellendam.
In de rij voor een vaartocht in Stellendam.

KNRM Reddingbootdag trekt veel bezoekers naar Stellendam en Ouddorp

Algemeen

STELLENDAM/OUDDORP - De Reddingbootdag trok afgelopen zaterdag honderden bezoekers naar de twee KNRM-reddingstations op het eiland, in Stellendam en Ouddorp. Op deze zonnige voorjaarsdag met een flinke wind wilden zeker de donateurs zich het kansje niet laten ontgaan om mee te varen op korte tochtjes vanaf de kade aan de buitenhaven in Stellendam en vanaf het boothuis bij de Ouddorpse haven.

Door Jaap Ruizeveld

Dat alles werd bekeken door ouders, vrienden en passerende belangstellenden. Op beide stations waren er extra activiteiten. Ook kon men genieten van een lekker hapje, koffie en thee en een KNRM-gerelateerd aandenken kopen.

Gelet op de geldende voorschriften mochten er per reddingboot twaalf passagiers opstappen. Allen uiteraard voorzien van reddingvesten. Op het buitenhaventerrein in Stellendam was het extra druk, omdat gelijktijdig de Chauffeursdag werd georganiseerd. De vrijwilligerskorpsen in beide KNRM-stations spraken van een succesvol evenement. In Stellendam bleef good-old Koningin Julia reddingboot dit keer aan de steiger. Maar de Antoinette Valerie Struis werd doorlopend ingezet.

Permanent actief