Erik Roijers (3) kopt de bal op de goal van DVV Delft. Derde van links Marko Karsbergen (4); tweede van rechts Gert Aantjes.
Erik Roijers (3) kopt de bal op de goal van DVV Delft. Derde van links Marko Karsbergen (4); tweede van rechts Gert Aantjes.

Nonchalant NTVV zegeviert in laatste thuisduel over DVV Delft

Sport

NIEUWE-TONGE - In een vermakelijk duel op een zonovergoten Sportpark Kopernis heeft NTVV haar laatste thuismatch van het seizoen tegen DVV Delft met 4-2 winnend afgesloten. Dat ging niet zonder slag of stoot, want de zebra’s lieten de bezoekers na een 3-0 ruststand terugkomen tot 3-2, maar konden de winst in de slotminuut veiligstellen.

De thuisequipe zette onmiddellijk druk op de Delftse goal en creëerde over rechts enkele dreigende aanvallen, met daarbij een belangrijke rol voor Jens(ie) van Es, die met zijn rapheid én handelingssnelheid zijn directe tegenstander een lastige middag bezorgde. De Delftenaren lieten daarnaast zien dat ze niet naar Nieuwe-Tonge waren gekomen om enkel en alleen te verdedigen, maar vochten voor wat ze waard bleken.

Jens van Es steelt de 1-0 voor NTVV
Na exact een half uur spelen kwamen de Delftenaren toch op achterstand toen één van de verdedigers ietwat te zacht terugspeelde en, hoe kan het ook anders, Jens van Es er als de kippen bij was om z’n team op een 1-0 voorsprong te zetten. De ban leek daarmee gebroken voor de zebra’s, die na de 1-0 nét wat meer finesse in hun aanvallen durfden te leggen. Youri Kievit bracht Gert Aantjes in stelling, maar zijn inzet werd in eerste instantie weggewerkt, waarna Kievit uit de rebound de 2-0 intikte. Arbiter Emre Er ging nog in conclaaf met zijn grensrechter, maar zag na het kortstondige onderonsje geen aanleiding om de goal alsnog af te keuren.

‘Eredivisiegoal’ Youri Kievit beslist wedstrijd
Vlak voor rust kregen de Nieuwe-Tongenaren een corner, die via Nick van Alphen en Brett van Vliet bij eindstation Youri Kievit arriveerde. Met een weergaloze omhaal, waarbij de centrumspits opzichtig de zwaartekracht tartte, hamerde Kievit de bal in de touwen. Een acrobatisch hoogstandje van de spits, die de handen van het publiek op elkaar kreeg en door z’n medespelers hartstochtelijk werd gefeliciteerd met deze wondergoal. De Delftenaren, die tot de 3-0 prima partij gaven, waren aangeslagen na het kunststukje van Kievit. NTVV kreeg in de laatste minuten voor de pauze nog legio kansen om de stand op te voeren, maar wist geen daarvan te verzilveren.

Benauwd slot voor de zebra’s
Met een splijtende pass van de uitploeg die op het ultieme moment van de schoen afketste begon de tweede helft spectaculair. NTVV was ook in die fase heer en meester, maar eveneens slordig in de afronding. Met nog 10 minuten te spelen viel uit het niets de 3-1, toen één van de Delftenaren Davy Schellevis met een fraai lobje weet te passeren. De klok op De Kopernis gaf 90 aan wanneer Schellevis ver uit zijn goal moet komen om een Delftse alles-of-niets aanval te pareren. Dat lukte, maar de bal kwam bij een Delftenaar terecht die het leer vervolgens op formidabele wijze in de lege NTVV-goal liet ploffen en de 3-2 registreerde. Eén minuutje later maakte Brett van Vliet aan alle onzekerheid een einde en schoot onberispelijk de 4-2 binnen.

Na afloop konden de spelers en supporters zich enthousiast laven aan de velerlei reüniefestiviteiten die tot laat op de avond in de kantineruimte werden gevierd.

Youri Kievit ontvangt de bloemen voor de uitverkiezing ‘Man of the Match’ uit handen van zijn teamgenoot Jasper van der Welle. De centrumspits scoorde twee goals, waarvan de laatste het predicaat ‘eredivisiewaardig’ moeiteloos toekomt.