Afbeelding

Pianistes Beth & Flo komen naar Havenconcert Junior

Cultuur

GOEDEREEDE - Het Havenconcert Junior is sinds enkele jaren een vast onderdeel van het Goereese Havenconcert. Alle basisscholen van Goeree-Overflakkee krijgen dan de kans om met de leerlingen van groep 5 en 6 gratis een muzikale voorstelling bij te wonen. 

Afgelopen edities stond Ton Meijer op het podium met de voorstellingen Be Bach en Be Mozart. Dit jaar heeft de organisatie een heel andere act weten te programmeren: pianistes Beth & Flo komen naar Goedereede om een concert voor de kinderen te geven.

“Beth & Flo zijn twee bijzondere pianistes. Vrolijk en soms een beetje gek”, laat de organisatie van het Havenconcert Junior weten. “Ze racen over de toetsen met twintig vingers tegelijk, maar spelen ook mooi zacht en dromerig. Ze zijn ontzettend goede vriendinnen van elkaar, maar hebben ook regelmatig ruzie. Hoe dat op de piano klinkt, kun je in dit concert horen. Verder houdt Flo ervan op de piano om dierengeluiden na te doen, liefst gevaarlijke, keihard brullende, en houdt Beth erg van zingen en van bellenblaas.” Het concert bevat delen van de beroemde compositie ‘Le Carnaval des Animaux’ van Camille Saint-Saëns en klassieke muziek van onder andere Ruben Naeff, Debussy, Mozart en Gershwin. 

Achtergrond
Het duo Beth & Flo bestaat uit Elsbet Remijn en Claudette Verhulst. Beiden studeerden aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. De talentvolle pianistes staan erom bekend de grenzen van het klassieke concert te verleggen. Ze geven dan ook niet alleen concerten, maar touren ook door het land met een cabaretvoorstelling waarin klassieke muziek de hoofdrol speelt. In oktober 2020 stonden ze in de Finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Havenconcert Junior
Het Havenconcert Junior vindt plaats op vrijdag 30 juni om 11.00 uur. Basisscholen ontvangen van de organisatie nog een officiële uitnodiging, maar mogen zich eventueel alvast inschrijven via aanmelden.havenconcert.nl. Voor meer informatie over het Havenconcert zie: www.havenconcert.nl