Afbeelding
Foto: Shutterstock

Open avond met optredens accordeonleerlingen in Den Bommel

DEN BOMMEL - Dinsdag 16 mei is er een open avond, waarop accordeonleerlingen van Anny van Wanrooy laat horen wat ze in de lessen geleerd hebben. Ook het opleidingsorkest van het Hoeksche Waards Acoordeonorkest zal op deze avond spelen. De avond wordt gehouden in de gereformeerde kerk van Den Bommel.

De open avond is bedoeld om kennis te maken met de accordeon. De leerlingen van dirigent en docent Anny van Wanrooy laten horen dat het na een korte tijd les al mogelijk is om met meerdere stemmen samen te spelen. Het opleidingsorkest van het Hoeksche Waards Accordeonorkest laat horen hoe accordeon klinkt in orkestverband. Het opleidingsorkest repeteert onder leiding van Paula van Wanrooy op maandagavond in Klaaswaal. Ook bestaat de mogelijkheid voor keyboardles. Keyboard is binnen het orkest ook een welkome aanvulling.

In Den Bommel wordt er één keer in de twee weken op dinsdagavond accordeonles gegeven in de gereformeerde kerk aan de Molendijk 26. De open avond op 16 mei begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis, na afloop is er de mogelijkheid tot een vrijwillige bijdrage. Bel voor meer informatie naar Jeanet Ras, 06-10396811 of Rinie van den Akker, 0186-652358.


Klapstoelconcert toren Goedereede

GOEDEREEDE - Vrijdag 9 juni zal er een klapstoelconcertserie in de toren van Goedereede plaatsvinden. Guus Westdorp is te gast. Hij was al eerder bij de klapstoelconcerten aanwezig en te gast bij het havenconcert.

Westdorp studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (piano) en aan het Rotterdams Conservatorium (zang), en is bekend als onder meer begeleider van Liesbeth List en Mathilde Santing. Samen met chansonnier Anton Montagne won hij in de Kleine Komedie te Amsterdam de eerste prijs van het Concours de la Chanson Alliance Française.

De ontvangst, met koffie, is in de toren vanaf 19.30 uur. Om 20.00 uur start de uitvoering. De entree is € 20,= en kan worden betaald aan de balie in de toren. Na afloop van het concert is er nog onder het genot van een goed glas wijn een nazit met een meet-en-greet met de musicus in de toren. Aanmelden kan alleen op zaterdag 20 mei vanaf 12.00 uur, de website wordt dan geopend via www.klapstoelconcert.nl. De ervaring leert dat het maximale aantal deelnemers (65) snel bereikt wordt.


Lentefair Hernesseroord

MIDDELHARNIS - Op vrijdag 12 mei organiseert Zuidwester een lentefair op het terrein Hernesseroord in Middelharnis. Op die dag is er vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur van alles te beleven. Zo zijn de dagbestedingslocaties geopend, wordt er geschminkt, is er een springkussen, worden er cadeauartikelen verkocht en kun je lekker eten en drinken in brasserie Dok16. Ook zijn de kinderboerderij en speeltuin de Blije wei tot 20.00 uur geopend. Hernesseroord is te vinden aan de Oosthavendijk 16 in Middelharnis. Iedereen is van harte welkom.