Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo ASVO

Op woensdag 17 mei organiseert de Algemene Senioren Vereniging Oostflakkee een bingomiddag in ’t Buurthuus, Kloosterstraat 10-12. Aanvang 14.00 uur, welkom vanaf 13.30 uur. Er worden 6 ronden + 1 superronde gespeeld. Een boekje kost 6 euro per persoon inclusief 2 keer koffie/thee en de superronde. 

DEN BOMMEL

Braderie

Zaterdag 13 mei is er in Den Bommel weer de gezellige Ollie B. Bommel braderie met vele kraampjes, vertier en muziek. Er zijn onder andere optredens van de Doedelzakband Interscaldis, de Sir Oliversband ,dweilbands en draaiorgel de Kleine Victoria. Er is een rommelmarkt en kleedjesmarkt, nostalgische brommers en paardrijden voor de kinderen en niet te vergeten de kermis voor jong en oud .

DIRKSLAND

Bingo in de Victoriahal

Donderdag 11 mei hebben is er weer een bingo in de Victoriahal. De zaal gaat open om 18.30 uur, de bingo start om 19.30 uur. Er zijn weer mooie geldprijzen te winnen en natuurlijk het lootje voor een gratis bingokaartje. In de pauze is er een lekker hapje.

GOEDEREEDE

Wijnproeverij bij Vrouwen rondom Goeree

Dinsdag 16 mei organiseren de Vrouwen rondom Goeree voor hun laatste avond van het seizoen een wijnproeverij onder leiding van 'GoedeReede wijnen' met sommelier Gert-Jan van Veen. Wijn gaat het beste samen met spijs, zoals kaas, worst, garnituur of vis. De locatie is  't Haegse Huus' te Stellendam, aanvang: 20.00 uur. Opgeven kan tot en met woensdag 10 mei. Niet-leden zijn ook van harte welkom, zij betalen 5 euro p.p. Opgeven bij Marloes Struijk, telefoon 0187 - 494256 en 06-15608519. 

Reisje naar Dussen van Vrouwen rondom Goeree

Op 23 mei organiseren de Vrouwen rondom Goeree een reisje naar Dussen in Noord-Brabant, waar een klompenmakerij en de Black Angus Farm worden bezocht. Het vertrek is om 8.30 uur, de thuiskomst om 17.30 uur, beide bij 't Haegse Huus. Aansluitend is daar een fondue. De kosten van het reisje zijn 85 euro per persoon. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Opgeven bij Marloes Struijk, telefoon 0187 - 494256 en 06-15608519.

Dagreis naar de Biesbosch voor senioren

Dinsdag 30 mei is en een dagreisje naar de Biesbosch voor senioren in Goedereede, Goedereede Havenhoofd, Buurtschap Oostdijk/Nieuwendijk. De reis is eventueel rolstoeltoegankelijk. Er wordt om 10.00 uur verzameld bij Westvoorne aan het Hongaarseplein, de bus vertrekt om 10.15 uur. Er wordt een mooie tocht door de Biesbosch gevaren vanuit Drimmelen met Rederij de Zilvermeeuw. Aan boord is er een lunch met koffie of thee. Wie iets anders wil drinken, kan dat ter plekke zelf afrekenen. Om 14.00 uur meert de boot weer aan in Drimmelen, om 16.00 uur is de aankomst bij Wooncomplex Westvoorne om nog een uurtje met elkaar te borrelen en na te praten. De kosten voor deze dagtrip zijn 40 euro per persoon inclusief de lunch en borrel achteraf, te betalen bij de bus. De bus wordt betaald door Stichting Jacomijntje van Wijk. Aanmelden kan via e-mail: ernadejong14@gmail.com of bel Joke Roozemond 0187-492279.

HERKINGEN

Voorjaarsmarkt

Zaterdag 13 mei is er van 10.00 tot 13.00 de voorjaarsmarkt van de Gereformeerde Gemeente. De locatie is Onderlangs 6. Er is onder andere koffie, thee, fris en een heerlijke versnapering halen, zoals een broodje kroket of knakworst of een gezonde smoothie. Verder zijn er kaas, noten en fruit van 'tTilse schuurtje, boeken van Van der Boom, Beeren ondergoed en panty's, fotokaarten en tweedehands hoeden. Ook zijn er kruudplaetjes, boterkoek e.d. en moederdagkadootjes te koop. De opbrengst is bestemd voor ZGG en evangelisatie GG.

MIDDELHARNIS 

Lentefair op Hernesseroord

Op vrijdag 12 mei organiseert Zuidwester een lentefair op het terrein Hernesseroord in Middelharnis. Op die dag is er vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur van alles te beleven. Zo zijn de dagbestedingslocaties geopend, wordt er geschminkt, is er een springkussen, worden er cadeauartikelen verkocht en kunnen bezoekers lekker eten en drinken in brasserie Dok16. Ook zijn de kinderboerderij en speeltuin de Blije wei tot 20.00 uur geopend. Hernesseroord is te vinden aan de Oosthavendijk 16 in Middelharnis.

Laatste keer kaarten van de O-G-O

Zaterdag 13 mei is er een kaartmiddag van de O-G-O in het wijkcentrum aan de Doetichemsestraat 27. Vanwege personeelsgebrek zal dit de laatste keer zijn. Aanvang om 13.30 uur en de zaal is open om 13.00 uur. De kosten zijn 3,50 euro. Bij binnenkomst een gratis kopje koffie/thee. Deelnemers kunnen klaverjassen en jokeren. Aan het eind van de middag is er nog een verloting.

Psalmzangavond

Op zaterdag 20 mei wordt er een psalmzangavond gehouden in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente, Onderlangs 6. Medewerking wordt verleend door de Bovenstemgroep Goeree-Overflakkee o.l.v. Corne de Geus,die ook de psalmen zal toelichten. De organist is Johan van Wijk. Dwarsfluit: Ruth van der Velde en Sofie Keizer. De kerk is open om 19.00 uur. Dollecte is deze avond voor ZGG Ecuador.

OOLTGENSPLAAT

Rommelmarkt Ooltgensplaat

Op zaterdag 13 mei is er weer de rommelmarkt van de Gereformeerde Gemeente. Er zijn onder andere pootplantjes en perkplantjes te koop. Daarnaast is er groente en fruit, kaas, lekkers van de bakker en zijn er fotokaarten en tweedehands boeken. Verder zijn er nog leuke cadeaus voor Moederdag. De ‘scharensliep’ zal er ook weer zijn. Of kom wat lekkers eten: kibbeling, friet en diverse broodjes. Neem gerust de kinderen mee, voor hen zijn er allerlei spelletjes te doen. Van harte welkom van 9.00 tot 14.00 uur, aan de van Weelstraat 1. Op dezelfde dag is er van 9.00 tot 13.00 uur een tuintjesmarkt in Ooltgensplaat met verschillende deelnemers.

Psalmzangavond

Op zaterdag 20 mei wordt er een psalmzangavond gehouden in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente, Onderlangs 6. Medewerking wordt verleend door de Bovenstemgroep Goeree-Overflakkee o.l.v. Corne de Geus,die ook de psalmen zal toelichten. De organist is Johan van Wijk. Dwarsfluit: Ruth van der Velde en Sofie Keizer. De kerk is open om 19.00 uur. Dollecte is deze avond voor ZGG Ecuador.

Boekenmarkt

Op zaterdag 13 mei is er bij de familie van Koppen, Duinkerkerweg 1 van 9.00 tot 15.00 uur een grote boekenmarkt. Neem voor meer informatie contact op met de familie van Koppen, 0187-683043. 

Rommelmarkt

Zaterdag 20 mei houdt de Gereformeerde Kerk van Ouddorp tussen 9.00 en 15.00 uur haar jaarlijkse rommelmarkt in de Ring rondom de toren van Ouddorp. Er is een grote keus in tweedehands spullen zoals boeken, huishoudelijke artikelen, speelgoed, kleding en tassen, antiek en brocante. Ook is er verkoop van fruit, verse oliebollen, vis en broodjes hamburger. Er is een terras om te genieten van bijvoorbeeld een kopje koffie met wat lekkers erbij. SMA staat ook met een kraam op deze markt.

Lezing in de Overkant

Woensdag 24 mei zal Pau Heerschap van de afdeling Groei & Bloei Goeree-Overflakkee/Schouwen-Duiveland een lezing verzorgen  met als titel 'Van hof tot heemtuin'. Hij zal vertellen hoe men van een vruchtbaar hof een heemtuin kan maken, en in het bijzonder ingaan op de tuinprincipes van Henk Gerritsen. Locatie van de lezing: 'De Overkant', Dijkstelweg 33. Inloop vanaf 19.30 uur, de lezing om 20.00 uur. De toegang is gratis voor leden van Groei & Bloei, niet-leden betalen 3,50 euro.

Auto- en fietspuzzeltocht

Op maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag) is er weer een auto- en fietspuzzeltocht met tussenstop en eten na afloop. De start is tussen 14.30 en 15.30 uur bij de kerk. De kosten zijn 3 euro per fiets (max. 15 euro per gezin) en 15 euro per auto. Bij dit bedrag zijn de consumpties onderweg inbegrepen. De fietstocht is circa 20-25 km lang, de autotocht circa 40 km. Op de tussenstop kunnen deelnemers genieten van koffie/thee of fris met iets erbij. Bij terugkomst is eventueel snacks of ijs te koop.

Kofferbakverkoop

Zaterdag 10 juni is er een kofferbakverkoop op paardensportcentrum de Dijkgraaf, Hofdijkseweg 48. Iedereen is welkom om te komen verkopen of kopen. De kofferbakverkoop start om 8.00 en is om 13.00 afgelopen. Om een plekje te reserveren of om te verkopen kan een WhatsApp bericht worden gestuurd naar telefoonnummer 06-30230422.

SOMMELSDIJK 

Knutselen voor Moederdag

Woensdagmiddag 10 mei is er knutselen bij Wijkvereniging de Zwaluw aan de Sperwer 55. "We gaan iets leuks maken voor je moeder. Veel kunnen we nog niet vertellen, maar het wordt geweldig (mama mag niet lezen wat het gaat worden!). We beginnen zodra je uit bent van school. De zaal is open om 14.00 en je knutsel is af en ingepakt om 15.30." Entree kost 2,50 euro inclusief drinken en een snoepje.

Bingo van de O-G-O

Woensdag 17 mei is er een bingo van de O-G-O in wijkgebouw de Zwaluw, Sperwer 55. De aanvang is 13.30 uur en de zaal is open om 13.00 uur. Een kopje koffie /thee is gratis bij binnenkomst. Er worden negen rondes gespeeld voor 4 euro. Daarnaast zijn er nog negen gratis prijsjes. En in de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor 1 euro per ronde. Er is ook nog een verloting. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

STELLENDAM

Containerverkoop

Zaterdag 13 mei is er van 10.00 uur tot 12.30 uur containerverkoop in de tuin van de Gereformeerde Kerk, Kerkhoflaan 2. In de container worden goede tweedehands spullen verkocht en is er bij mooi weer een koffiecorner in de tuin.

Fietstocht 55+

Op dinsdag 16 mei organiseert de activiteitencommissie van de Stichting ZIJN Stellendam een fietstocht over de 'Kop van Goeree' van ongeveer 30 kilometer lang. Onderweg is er regelmatig een korte stop, waaronder een stop bij een restaurant voor een kop koffie of thee. Bij slecht weer wordt de fietstocht uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Opgeven kan bij mevrouw M. van Oostenbrugge, telefoon 491653 of bij mevrouw E.S. Spahr van den Hoek, telefoon 602411 of mobiel 0638927456. Aanmelden graag voor 13 mei met naam en telefoonnummer. Vertrek vanaf 't Haegse Huus te Stellendam om 13.30 uur.

Etentje in het Haagse Huus

Donderdag 25 mei is er een etentje in 't Haegse Huus van de Stichting ZIJN. De aanvang is 17.00 uur, de kosten zijn 15 euro. Opgeven kan bij mevrouw M. van Oostenbrugge, telefoon 491653 of bij mevrouw E.S. Spahr van den Hoek, telefoon 602411 of mobiel 0638927456.