Afbeelding

Vrijwilligers gezocht voor De Schakel

DIRKSLAND - Repeteren met het zangkoor, een middagje klaverjassen, een receptie bezoeken of een vergadering bijwonen – in verenigingsgebouw De Schakel is het allemaal mogelijk. En als er vrijwilligers opstaan, blijft het mogelijk.

Al vele jaren is mevrouw Van Steenbergen het vertrouwde gezicht van De Schakel. Zij beheert het verenigingsgebouw in Dirksland. Maar daar komt binnenkort een eind aan. Halverwege dit jaar – als de zomervakantie begint – zet mevrouw Van Steenbergen een punt achter haar werkzaamheden.

Wie gaat haar taken dan overnemen? Wie zorgt ervoor dat De Schakel open blijft voor de gebruikers? De gemeente Goeree-Overflakkee en de dorpsraad van Dirksland vinden het belangrijk dat het gebouw ook na het afscheid van mevrouw Van Steenbergen beschikbaar is. Dit omdat De Schakel een plaats van ontmoeting is, die de leefbaarheid in het dorp bevordert.

Om het verenigingsgebouw open te houden zijn vrijwilligers nodig. Bijvoorbeeld om de sleutel te beheren, stoelen en tafels klaar te zetten en koffie te schenken. Er zijn ook volop mogelijkheden voor nieuwe activiteiten, zoals handwerken in clubverband of het lenen of ruilen van boeken.

Wie wil meehelpen De Schakel draaiend te houden, kan zich aanmelden bij de dorpsraad: secretaris@dorpsraaddirksland.nl (Henk Zwanenburg, Acacia 1, Dirksland). Daar kan men ook terecht met vragen, evenals bij voorzitter@dorpsraaddirksland.nl (Jan Leenders, Voorstraat 18, Dirksland) of bij Anne Marijke Elema, contactfunctionaris dorpsgericht werken van de gemeente Goeree-Overflakkee: a.elema@goeree-overflakkee.nl of 06-30780960.

Heeft u interesse om vrijwilliger te worden en wilt u meedenken en kijken of dit iets voor u is? Kom dan vrijblijvend naar de inloopavond op donderdag 25 mei om 19.30 uur in De Schakel.

Zie ook de advertentie elders in deze krant.