(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

Trainingsmiddag in Achthuizen laat kinderen kennismaken met voetbal

Sport

ACHTHUIZEN - Woensdag 24 mei is er een trainingsmiddag voor kinderen vanaf vier jaar bij SJO DBF. De gezellige middag wordt afgesloten met een hapje en een drankje en vindt plaats op de locatie van R.K.V.V. Fios. 

SJO DBF is opgericht voor de jeugd in de omgeving van Den Bommel (VV Den Bommel) en Achthuizen (RKVV FIOS). De club is altijd blij met nieuwe leden. Daarom is er op woensdag 24 mei van 14.00 tot ongeveer 16.00 uur een leuke trainingsmiddag met een hapje en een drankje na afloop op de locatie van R.K.V.V. Fios, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. Het jeugdbestuur hoopt hiermee jonge deelnemers enthousiast te maken voor de voetbalsport, zodat zij zich bij de club aanmelden als lid. Inschrijven voor deze middag kan tot uiterlijk 22 mei via mail: martine.heeze@hotmail.com.

Over het algemeen is het team bij SJO DBF geselecteerd op leeftijd, dit kan soms afwijken. Alle teams heten JO, het tweede gedeelte van de naam bestaat uit een cijfer, de leeftijdscategorie. De teams tot en met 7 jaar trainen één keer per week op donderdag. Alle leeftijden vanaf 8 jaar trainen twee keer per week op dinsdag en donderdag. De ene dag in Den Bommel bij VV Den Bommel (Hogeweg 1A, Den Bommel) en de andere dag in Achthuizen bij R.K.V.V. FIOS (Kloosterstraat 10 in Achthuizen).

De wedstrijden zijn op zaterdag. Wanneer het seizoen start, na de zomervakantie, zijn de thuiswedstrijden bij FIOS. Na de winterstop, dit is na de kerstvakantie, zijn de thuiswedstrijden in Den Bommel. De trainingen starten in de eerste schoolweek en de wedstrijden per begin september.