Afbeelding

Stomend langs de Grevelingen

Algemeen

OUDDORP - Hemelvaartsdag en de twee dagen erna (vrijdag 19 en zaterdag 20 mei) staan bij het RTM-trammuseum in het teken van veel trams en veel stoom. De tramrit kan ook gecombineerd worden met een rondvaart over de Grevelingen. Tweede pinksterdag staat in het teken van goederenvervoer.

Naast de trams volgens de gewone dienstregeling (11.30, 13.30 en 15.30 uur) vertrekken er op Hemelvaartsdag en de twee dagen daarna om 12.25 en 14.25 een tweetal extra stoomtrams. Op zaterdag zijn dit twee RTM-dieseltrams, met veel technische geschiedenis. In het museum -nog steeds in verbouwing maar veel is weer te zien- is van alles te bekijken op het gebied van de RTM-geschiedenis en de stoomtrams in het bijzonder.

De tram van 13.30 uur sluit aan op de rondvaartboot van Rederij Zeeland. Bezoekers kunnen mee voor een bijna twee uur durende rondvaart over de Grevelingen. Bij terugkomst staat de RTM-tram te wachten voor de terugreis naar het museum. Op tweede pinksterdag ligt de nadruk op het goederenvervoer. Oude vrachtwagens en trekkers staan ter bezichtiging in het museum en om 12.25 en 14.25 uur rijdt er een speciale gemengde tram, met goederenwagens en personenrijtuigen.

Alle details over het programma zijn de vinden op de site www.rtm-ouddorp.nl, waar ook de kaartjes in de voorverkoop te koop zijn.

Afbeelding
Afbeelding