Afbeelding

Diverse wielerroutes bij Koos Moerenhout Classic

Sport

REGIO - Zaterdag 13 mei zal de Koos Moerenhout Classic plaatsvinden. Naar verwachting zullen 1.200 tot 1.500 fietsliefhebbers deelnemen aan de verschillende afstanden van de wielertocht, waarbij weer mooie prijzen zijn te winnen. Op deze dag zullen ook verschillende oud-wielerprofs aanwezig zijn.

“De organisatie van de KMC 2023 ligt volledig op schema om de naar verwachting  aan de verschillende afstanden van de Koos Moerenhout Classic een plezierige dag te bezorgen op zaterdag 13 mei”, laat de organisatie van de tocht weten. “De deelnemers krijgen voor vertrek niet alleen gratis koffie maar ook bij terugkomst kunnen ze genieten van een gratis broodje hamburger. De voorinschrijvingen gaan al richting de 700. Voorinschrijven kan nog tot 10 mei en kost 13 euro. De dag inschrijving bedraagt 17 euro. Starten kan tussen 07.30 uur en 10.00 uur vanaf de Markt in Steenbergen.

Verdeeld over alle afstanden zijn er vijf pauzeposten. Tussen de routes rijden een aantal motoren om de deelnemers te begeleiden of waar nodige medische assistentie te verlenen. Verder zijn er ook nog een aantal mensen onderweg met hulpmiddelen en materialen om deelnemers te helpen bij pech en hen zo mogelijk weer snel op pad te helpen. Op de Markt is de hele dag muziek te horen en aan het einde staat er ook nog een liveoptreden gepland. 

Prominenten
Koos Moerenhout gaat zaterdag 13 mei desgewenst graag met de deelnemers op de foto voor het vertrek. Naast Moerenhout zijn er nog meer oud-wielrenners aanwezig. Erik Breukink is door databyte uitgenodigd om hun groep te begeleiden. Bart van Est uit Dinteloord, goudenmedaillewinnaar op de wereldkampioenschappen van 1978 in de 100 kilometer tijdrit, is weer van de partij. Ook oud-wielerprofs als Adrie van Houwelingen, Aad van den Hoek en Maarten den Bakker zullen Koos Moerenhout vergezellen op de tocht van 125 kilometer over de Volkeraksluizen, Krammersluizen, Oesterdam en de Brabantse wal.

Prijzen
Bij de Koos Moerenhout Classic zijn weer diverse prijzen te winnen. Aan het eind van de dag zal er weer een gelukkige deelnemer naar huis gaan met een gloednieuwe Giant racefiets, beschikbaar gesteld door Bike Totaal Rullens uit Wouw. Deze fiets zal worden verloot onder alle deelnemers aan een van de vier afstanden. Tijdens de KMC schenkt Kwaremont diverse promotieartikelen die door de deelnemers zijn te winnen. Zo maakt iedereen kans op een van de drie goodybags, een Kwaremont podiumglas of een Kwaremont wielerset

Een uitgebreide beschrijving van alle routes is te vinden op: www.koosmoerenhoutclassic.nl.

Afbeelding