Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Kaartmiddag in Achthuizen

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 8 mei een kaartmiddag in het Buurthuus, Kloosterstraat. Deelnemers kunnen jokeren of klaverjassen. De aanvang is 13.30 uur en de kosten bedragen 5 euro, inclusief koffie of thee. 

Bingo 

De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 10 mei een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn 5 euro per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10.

HERKINGEN

Koffiepraetje

Dorpsraad Herkingen en Stichting Zijn organiseren voor alle inwoners van Herkingen 't Koffiepraetje (samen een bakkie doen) op dinsdag 9 mei vanaf 10.00 uur in het recreatiezaaltje van Han de Lignieplein, ingang via de zijdeur. De toegang is gratis en de koffie en thee klaar staan klaar. Dit is de laatste keer voor de zomerstop.

MIDDELHARNIS

Kruukplaetjes in het Wijkcentrum 

Donderdag 4 mei bakt Gert Vinke vanaf 13.00 uur kruukplaetjes in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27. Deze zijn te koop voor 3 per 10 stuks. Bel voor meer informatie tel.nr. 0187-483366 (keuze 1).

Aanschuifkoor

Donderdag 11 mei kan er weer gezongen worden in het Aanschuifkoor. Een muzikaal spektakel waarbij iedereen die van muziek houdt van harte welkom is. Goed kunnen zingen is niet belangrijk en van tevoren aanmelden is niet nodig. Het Aanschuifkoor zingt van 14.00-16.00 uur in het Diekhuus, deelname is gratis.

Warm en koud buffet in Wijkcentrum

Stichting ZIJN organiseert maandelijks een etentje in het Wijkcentrum van Middelharnis. Donderdag 11 mei is er een warm en koud buffet van Irma Prooij catering. Donderdag 11 mei is er soep, huzarensalade, stokbrood, saté, varkenshaas met roomsaus, rijst, aardappelschotel, gemengde groenten, een toetje en koffie toe. Vanaf 17.00 uur is men van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27. Het eten begint om 17.30 uur, de prijs voor deze gezellige avond bedraagt 16 euro. Opgeven vóór 5 mei bij het Wijkcentrum tel. 0187- 483366 (toets 1) of e-mail m.kieviet@zijngo.nl.

Biebfilm: Where the crawdads sing

Donderdag 11 mei wordt in het Diekhuus de film ‘Where The Crawdads Sing’ vertoont. De film vertelt het verhaal van Kya die als kind in de steek wordt gelaten en zichzelf moet zien te redden in het gevaarlijke moerasgebied van North Carolina. De filmavond is van 20.00 tot 22.00 uur. De toegang is 10 euro, inclusief comsumptie.

Woensdagmorgen inloop in het Wijkcentrum

Stichting ZIJN wil in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis starten met een inloopmorgen. Tussen 9.30 en 12.00 uur kan men een kopje koffie komen drinken, een spelletje spelen, sjoelen of gewoon voor een praatje naar het Wijkcentrum komen. Voor meer informatie kan worden gebeld naar Marion Kieviet, 0187-483366 (toets 1) of e-mail: m.kieviet@zijngo.nl.

OOLTGENSPLAAT

Dorpswandeling: Stelling van Ooltgensplaat

Op zaterdag 6 mei wordt er in Ooltgensplaat een historische wandeling georganiseerd o.l.v. Bas de Vos. In en rond het dorp zijn nog duidelijke overblijfselen: redoutes/veldschansen te traceren die samen met het Fort Prins Frederik zorgden voor een haast onneembare Stelling van Ooltgensplaat. Voorafgaande aan de wandeling wordt er in het Raadhuis informatie gegeven over de strategie en het belang van de Stelling van Ooltgensplaat in de 17e eeuw. De start van deze informatieve wandeling is bij het Raadhuis Ooltgensplaat. De wandeling begint om 12.30 uur en duurt tot 14.00 uur. De kosten zijn 5 euro per persoon of 10 euro per gezin. Opgave via info@welzijnsfondsoostflakkee.nl.

Breicafé

Op donderdag 11 mei is er breicafé van 19.30 tot 22.00 uur in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is 2,25 euro, inclusief koffie/thee. Voor informatie kan worden gebeld met Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Chinees eten voor 55+

Het bestuur van Stichting ZIJN 55+ Ooltgensplaat nodigt de 55-plussers uit om op vrijdag 12 mei mee te doen met een heerlijke Chinese maaltijd. Vanaf 17.00 uur is men welkom in ’t Centrum aan de Weesmolenstraat 12. De kosten zijn 15 euro voor de maaltijd en 5 euro voor de verloting (6 lootjes). Aanmelden bij Ati Verwoerd, 06 40 70 11 81, vóór vrijdag 5 mei.         

OUDDORP

Boekenmarkt

Op zaterdag 13 mei organiseert de familie van Koppen, Duinkerkerweg 1 van 9.00 tot 15.00 uur een grote boekenmarkt. "Heel veel boeken wachten hier om door u gelezen te worden. Zoekt u een bepaald boek of schrijver? Of wilt u boeken opruimen, dan zijn deze bij ons altijd van harte welkom als aanvulling op de voorraad en kunnen eventueel door ons worden opgehaald. U kunt contact opnemen met de familie van Koppen, 0187-683043."

OUDE-TONGE

Bingomiddag

De Plaatselijke Commissie van de Stichting ZIJN te Oude-Tonge organiseert op woensdag 3 mei een gezellige bingomiddag voor 55+. De middag begint om 14.00 uur en wordt gehouden in de Bernhardstraat 27. De kosten zijn 5, inclusief twee keer koffie of thee. Hierbij zijn leuke prijzen te winnen. Aanmelden is niet nodig.

Open Schuur bij Houweling Meubelen

Op zaterdag 6 mei wordt er weer Open Schuur gehouden aan de Langeweg 41A. Iedereen kan van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: serviezen, van allerlei huisraad en brocante. Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen enz. Verder zijn er veel boeken en kledingstukken.

Breicafé Oude-Tonge

Woensdagavond 10 mei is het breicafé weer geopend van 19.30 tot 21.30 uur. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. "Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten 1,25 euro). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 (toets 1) of e-mailen naar m.kieviet@zijngo.nl."

Lady's Day in Boskoop

De ASV-Oostflakkee organiseert op maandag 15 mei een Lady’s Day naar Van der Klooster Mode in Boskoop. De bus vertrekt 8.45 vanaf de hoek Willemstraat/Emmastraat. Bij Van der Klooster volgt er onder andere een modeshow met accessoires en muziek. Na de lunch is het tijd om te winkelen en mee te doen aan de gratis jubileumbingo. Het winkelen is geheel vrijblijvend. Het vertrek uit Boskoop is om 15.15 uur. Aanmelden kan per mail: secretariaat@asv-oostflakkee.nl of telefonisch naar 06-13399268 tot en met uiterlijk maandag 8 mei. De kosten voor deze dag zijn 20 euro, niet-leden zijn ook welkom, zij betalen 25 euro. Het bedrag graag overmaken vóór woensdag 10 mei op bankrekening NL22RABO0314657959 t.n.v. A.S.V.- Oostflakkee.

SOMMELSDIJK

Repair Café

Zaterdag 6 mei is er weer Repair Café. Daar wordt iedere maand door eigenaren van allerhande kapotte apparaten en huiswaar samen met een groep enthousiaste vrijwilligers gewerkt aan het repareren van hun eigendommen.  "Voor reparaties aan computers, tablets en mobieltjes is het Repair Café niet ingericht. Reparaties zijn gratis, nieuwe onderdelen komen voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage wordt gebruikt voor de vaste kosten van het café. De artikelen graag schoon en droog aanbieden. De vrijwilligers zien u graag vanaf 10.00 uur bij Goed voor Goed, Gerard Walschapstraat 9. Aanname reparaties tot 12.00 uur. Voor meer informatie: repaircafego.nl en Repaircafe.org.

STELLENDAM

Kruidenwandeling

Donderdag 11 mei is er van 10.00 tot 11.30 uur een kruidenwandeling door het Scheelhoekbos in Stellendam. Tijdens de wandeling leren deelnemers de geneeskrachtige kruiden en bomen herkennen en krijgen ze inzicht in welke giftig en/of eetbaar zijn. De kosten voor deelname zijn 12,50 euro.