Afbeelding

Kunstenmakers exposeren in remonstrantse kerk

SOMMELSDIJK - Van 3 mei tot en met 28 juni exposeren de kunstenmakers in de Remonstrantse kerk aan de Voorstraat 35. Bezoekers kunnen allerlei creatief werk komen bewonderen, gemaakt in het atelier van kringloopcentrum Goed voor Goed.

Kunstenmaker (www.kunstenmaker.nl) omvat alle creatieve werkvormen die er binnen Goed voor Goed beoefend worden. "Kunstenmaker is de kunstwerkplaats van stichting Goed voor Goed en bestemd voor mensen die net even 'iets anders in onze samenleving staan'. Dit kunnen deelnemers met een verstandelijke beperking zijn maar ook mensen die, om de een of andere reden, niet deel kunnen nemen aan het reguliere werkproces of net even iets meer moeite hebben met de 'normale samenleving' en daardoor beperkingen ervaren", laat stichting Goed voor Goed weten.

Behalve in het (schilders)atelier worden er op diverse locaties van Goed voor Goed creatief werk verricht dat onder Kunstenmaker valt. Het atelier is gevestigd in het kringloopcentrum van Goed voor Goed in Sommelsdijk. Van maandag tot en met donderdag wordt hier overdag gewerkt. Zo’n vijftien kunstenaars werken op verschillende dagen. Hoewel de meesten kiezen voor het schilderen worden er ook diverse andere creatieve werkzaamheden verricht.

Het voordeel om op een kringlooplocatie te werken toont zich in de etalages van het atelier. Diverse ingebrachte kringloopspullen worden onder handen genomen en krijgen een nieuwe kunstzinnige afwerking hetgeen verrassende resultaten geeft. Het vrije werk van de Kunstenmakers draagt, naast verrassing en verwondering, regelmatig een grote glimlach met zich mee.

Openingstijden zijn op zondag van 11.00 tot 12.00 uur (aansluitend aan de dienst), en elke woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Daarnaast kunnen bezoekers aanbellen bij de familie Schrier die boven de kerk woont. De Kunstkijk is dit jaar van 18 tot en met 21 mei. Deze keer is de kerk tijdens de kunstkijk gesloten. Kunstenmaker aan de Gerard Walschapsstraat 9 in Sommelsdijk is dan wel open.