Afbeelding

Bruidsmodeshow in Nieuw Rijsenburgh

SOMMELSDIJK - Op woensdag 19 april was het afgeladen vol in het restaurant van woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk. Veel medewerkers lieten op de catwalk tijdens een heuse bruidsshow hun eigen trouwjurk zien aan de bewoners en vele geïnteresseerden. Gelukkig waren er ook twee heren bereid om in pak de bruiden te begeleiden.

Het was net écht. De fotograaf schoot beelden van veel lachende gezichten. ‘Peet the flower man’ verzorgde de bloemetjes op de tafels en de bruidsboeketten. De bruidsmodeshow werd op ontspannen wijze gepresenteerd door trouwambtenaar Wendy Tuns die daarvoor speciaal haar toga had aangetrokken.

Sjanie Kooijman, die als mantelzorger vaak in Nieuw Rijsenburgh te vinden is en als hobby trouwjurken verzamelt, stelde ook jurken beschikbaar om te showen. Ze voorzag alle jurken van bijpassende sieraden en accessoires. Bijzondere trouwjurken uit haar collectie van over heel de wereld werden ook tentoongesteld. De bewoners genoten zichtbaar en deelden samen veel herinneringen aan hun eigen bruiloft. Een advocaatje met slagroom en bruidstaart mocht niet ontbreken. De leerlingen van de BeroepsCampus,  Prins Maurits, afdeling Zorg en Welzijn verzorgden de heerlijke taart.

Na afloop kon iedereen nog veel jurken op paspoppen bewonderen. Natuurlijk hadden ook de mannen wat te bekijken, want ‘Van Dal Mode’ had de mannelijke paspoppen voorzien van prachtige pakken. Een middag waar door de bewoners nog lang over nagepraat zal worden.