Afbeelding
Foto:

Vierde editie Rotary GO-Rally steunt drie lokale goede doelen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op zaterdag 22 april vond de vierde editie van de Rotary GO-Rally plaats. Dit evenement wordt georganiseerd door Rotary Club Goeree-Overflakkee met als doel het steunen van goede doelen. Dit jaar zijn als goede doelen uitgekozen de Ouddorpse Reddingsbrigade, Stichting Schoon Goeree-Overflakkee en MD3 - Stichting Visserij Historie Middelharnis.

Er was dit jaar een recordaantal inschrijvingen; maar liefst 88 equipes namen deel aan de rit over het eiland. De rally werd mede mogelijk gemaakt door twee hoofdsponsors: bandenfabrikant Apollo Vredestein en D-SIGN | Signing & Reclame, en subsponsors Aannemersbedrijf Wielhouwer, XSARUS, Highlife Innovations, Coas, Studio Architecture en allerlei andere sponsors. Naast de bedrijfssponsors namen er ook dit jaar veel particulieren deel aan deze rally.

De start van de rally vond wederom plaats bij Tieleman Keukens, waar ritmeester Theo van Erkel de briefing aan de deelnemers deed. Dit jaar maakten de equipes gebruik van het uitgereikte routeboek en de innovatieve Redrive App. Deze navigatieapp werd dit jaar voor het eerst gebruikt en was voor een aantal deelnemers nog wel even een uitdaging. De equipes mochten de dag één voor één beginnen op het terrein van Tieleman Keukens met de eerste behendigheidsproef. Voor het aanwezige publiek was dit weer een spectaculair schouwspel.

De ochtendetappe ging over de oostzijde van Goeree-Overflakkee en eindigde bij restaurant Puurr by Rich voor een heerlijke lunch. Rond 13.00 uur startten daar de eerste equipes voor de middagetappe, die over het midden en de westzijde van het eiland richting Brouwersdam voerde. In de middagetappe vond een tweede behendigheidsproef plaats op het terrein van Comgoed in Dirksland, omgeven door prachtig gekleurde tulpenvelden. Dit was een zeer uitdagende proef. Veel deelnemers reden hier verkeerd omdat er twee verschillende routes waren en de deelnemers als een kudde achter elkaar aan bleven rijden. Ook mistte een vijftiental equipes de stempelpost bij de Slikken van Flakkee.

Aan het eind van de middag werd er gefinisht op de Brouwersdam bij beachclub Natural High, waar de cheques aan de goede doelen werden uitgereikt en de prijsuitreiking plaatsvond. De Ouddorpse Reddingsbrigade mocht vier strandfietsen ter waarde van 8.000 euro in ontvangst nemen. Stichting Schoon Goeree-Overflakkee en MD3 - Stichting Visserij Historie Middelharnis ontvingen beiden een cheque van 2.500 euro. Stichting Schoon Goeree-Overflakkee zal het geld besteden aan educatieve pakketten voor voorlichting op scholen en Stichting Visserij Historie Middelharnis gebruikt het geld voor restauratie van de zwaarden van het visserschip de MD3.

De equipe met equipenaam Red Rocket met de minst gemaakte fouten tijdens de rally en de proeven in de moderne klasse was Olivier Pijls met navigator Lieke van Gent in een Mazda MX5 en in de vintage klasse won Happy Duck met Christiaan en Jacqueline Hartsema in een Citroën 2 CV. Zij wonnen beiden een bandenset van Apollo Vredestein. De Van Mossel Cup voor de meest originele equipe in de vintage klasse is gewonnen door het team Modderfokkers Alex van Kampen en Nico Schroevers in een Ford Mustang uit 1965. Team Be Parisien’ van Marluce Verdonck samen met Karin Bokelaar, in een Mercedes SLK, heeft wederom deze cup gewonnen in de moderne klasse.

De dag werd zonnig afgesloten met een barbecue. Volgend jaar zal het lustrum evenement plaats vinden op zaterdag 20 april 2024. De eerste aanmeldingen zijn hiervoor al binnen. De Rotary Club kijkt terug op een zeer geslaagd evenement.