Reüniefestiviteiten voor jong en oud bij NTVV

NIEUWE-TONGE - Zaterdag 13 mei, de dag waarop het eerste elftal alweer de laatste thuiswedstrijd van het seizoen zal spelen, staat voor NTVV in het teken van een reünie van leden, oud-leden en belangstellenden voor een lidmaatschap van de in 1951 opgerichte voetbalvereniging uit Nieuwe-Tonge. Samenzijn, verbinden en de blik gericht op de nabije toekomst zijn de ingrediënten voor een perfecte dag op Sportpark de Kopernis.

“Het sociale aspect speelt een belangrijke rol binnen NTVV”, laat Robin Noteboom, één van de organisatoren weten. “Natuurlijk is het eerste elftal het uithangbord, maar binnen NTVV hechten we nét zo veel waarde aan kinderen die, ongeacht hun cultuur en afkomst, met plezier kunnen voetballen, het damesvoetbal dat de laatste tijd een grote opmars doormaakt en de andere teams. Elk individu doet ertoe bij onze club.” Dat de jeugd de toekomst heeft bleek begin april, toen leerlingen van de openbare en christelijke basisscholen met veel enthousiasme deelnamen aan een schoolvoetbal-toernooi op De Kopernis. “Wat zou het mooi zijn als daar een aantal potentiële leden tussen hebben gezeten”, zo vervolgt Robin Noteboom met vervoering in zijn stem.

De KNVB, de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond, heeft recentelijk een pakket maatregelen afgekondigd, dat moet leiden tot onder andere een rookvrije generatie en waarbij het begrip duurzaamheid een cruciale rol zal gaan vervullen om de financiële positie van de clubs te versterken. NTVV wil hierin een voortrekkersrol gaan vervullen op ons eiland. “We zijn ons terdege bewust van onze maatschappelijke rol en voelen ons mede verantwoordelijk om te werken aan een veilige, sociale alsook duurzame sportomgeving binnen de Nieuwe-Tongse gemeenschap”, licht voorzitter Tom Wilkes toe. Kortom: NTVV is een aanlokkelijke club met een rijke historie, maar meer nog een hechte vereniging die alle elementen van het dorp bijeen brengt.”

Aanmelden voor de reünie kan zaterdagmiddag 13 mei ter plaatse in de kantine van Sportpark de Kopernis gelegen aan de Battenoordseweg 2 te Nieuwe-Tonge.