Afbeelding

Ineke van Erkelens 35 jaar organist

OUDDORP - Aan het begin van de eredienst, zondagmorgen in de Doopsgezinde Gemeente aan de Dorpstienden, geleid door ds. S. Overduin uit Breda, is aandacht geschonken aan het feit dat Ineke van Erkelens 35 jaar als organist verbonden is aan deze kerkgemeenschap. 

Door Jaap Ruizeveld

Zij werd namens de kerkenraad en gemeente waarderend en in dankbaarheid toegesproken door Ben Scholten die haar met bloemen verraste. 

Ineke was 15 jaar toen zij op 24 april 1988 voor het eerst het orgel bespeelde in een avonddienst van de DGO in de toenmalige kleine kerkruimte (schuilkerk) aan de Weststraat in Ouddorp. Hiertoe uitgenodigd door toenmalig predikant Johannes Smink die haar hoorde spelen bij een zondagschoolbijeenkomst. Ineke van Erkelens had al op zeer jeugdige leeftijd een muzikale voorliefde om orgel te spelen. Zij startte als 6-jarige met haar eerste lessen bij Jaap Westhoeve. Bij lofzang en in ere- en bijzondere kerkdiensten van de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp staat Ineke vrijwel wekelijks als musicus (organist) op de liturgie. Jarenlang ook samen met musicus Piet Westhoeve en met begeleiding van Tabea Lanzke op blokfluit. Zondagmorgen speelde Ineke van Erkelens, als intro, als dank voor het stimuleren en ondersteunen van haar inzet als musicus door haar ouders, het 'Onze Vader'.