Het koororgel van de Basiliek St. Jan de Doper in Oosterhout.
Het koororgel van de Basiliek St. Jan de Doper in Oosterhout.

Orgelreis VVO naar kerken in Rijkevorsel en Oosterhout

GOEREE-OVERFLAKKEE - De Vereniging van Orgelvrienden maakt op zaterdag 13 mei haar jaarlijkse orgelreis. Eerst wordt de Sint-Willibrorduskerk in Rijkevorsel bezocht en daarna de Basiliek St. Jan de Doper in Oosterhout. Leden en belangstellenden worden uitgenodigd om deze twee kerken en orgels te bezoeken.

Om 10.00 uur worden de deelnemers verwacht in de Sint-Willibrorduskerk in Rijkevorsel waar de ze de gelegenheid krijgen om het orgel te bespelen. Rond het middaguur gaat de reis naar Oosterhout waar de deelnemers om 14.00 uur verwacht worden. Ook hier zal er gelegenheid zijn om de orgels te bespelen. Het gaat om het Maarschalkerweerd hoofdorgel en het Vermeulen koororgel. Tussen beide bezoeken is er de gelegenheid om een meegebrachte lunch te gebruiken. Tot besluit van deze orgelreis zal er traditiegetrouw een Chinese maaltijd worden gebruikt in Oosterhout.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via de website www.orgelvrienden.nl. Opgeven voor deze reis kan tot uiterlijk vrijdag 5 mei. De kosten zijn voor jeugdleden 35 euro en voor gewone leden 40 euro. Niet-leden betalen 45 euro per persoon. Dit bedrag kan bij voorkeur overgemaakt worden op het rekeningnummer van de penningmeester, wat deelnemers na aanmelding ontvangen, of ter plaatse aan hem voldaan worden. De reis wordt gemaakt met eigen vervoer, waarbij carpoolen tot de mogelijkheden behoort. De adressen van de kerken zijn: Sint-Willibrorduskerk, Dorp 1 in Rijkevorsel (Belgiƫ) en Basiliek St. Jan de Doper, Markt 28 in Oosterhout.