(Foto: Marjo Smit)

DVV’09 wint uit bij Kruiningen

Sport

REGIO - Zaterdag 29 april nam DVV het op tegen Kruiningen. De ploeg strijdt tegen degradatie en wil koste wat het kost nacompetitie voorkomen. Met een heuse feestbus, geregeld door de supporters, reisde de club af richting Zeeland. DVV kwam al snel op voorsprong en besloot de wedstrijd met een eindstand van 2-5.

Kruiningen kwam scherp uit de startblokken. Het was duidelijk dat de ploeg zich niet zomaar gewonnen gaf deze middag. Na een paar minuten leed DVV balverlies aan de zijkant van het veld; de doorlopende spits werd met een goede steekbal diep gestuurd en kwam oog in oog met doelman Hanenberg. De spits bleef ijzig kalm en schoot de 1-0 tegen de touwen. Na de tegentreffer oogde DVV direct een stuk scherper en mede daarom kon Kruiningen niet lang genieten van haar voorsprong. Na een goede individuele actie plaatste Van der Veer de bal in de verre hoek om de 1-1 aan te laten tekenen. De thuisploeg verzandde in het spelen van veel lange ballen, iets wat het veldspel op het toch al grote veld niet bevorderde. In de dertigste minuut werd een vrije trap niet goed verwerkt door de Zeeuwse keeper. Van der Veer was er vliegensvlug bij om zijn tweede van de middag aan te laten tekenen. Het slotakkoord van de eerste helft was voor De Geus. Na een lange sprint van wel zestig meter was hij er als de kippen bij om een voorzet van van Bergen binnen te schieten. DVV gaat rusten met een 1-3 voorsprong.

Na rust zagen we een zelfde spelbeeld. Het veldspel was rommelig en er moesten veel meters gemaakt worden. DVV kreeg meteen een aantal kansen, maar wist deze helaas niet te benutten. Zoals het spreekwoord zegt: als je hem zelf niet maakt, valt hij aan de andere kant, gebeurde precies bij DVV. Na een vrije trap van Kruiningen bleef de bal in de kluts hangen. Via meerdere benen en mensen kreeg Kruiningen een niet te missen kans. De aanvaller wist wel raad met dit buitenkansje: 2-3. DVV leek even van de leg en de thuisploeg drong iets meer aan. Via een aantal countermogelijkheden had DVV de score al verder uit kunnen breiden, maar vergeefse pogingen leidden niet tot een vierde treffer. In de 75e minuut legde Van Dam aan voor een corner en tot ieders verbazing vloog de bal in één keer in de goal, 2-4. Na deze treffer gaf de Zeeuwse ploeg zich gewonnen. In de 90e minuut was het nogmaals Van Dam die zijn tweede van de middag noteerde. Zo eindigde de wedstrijd in 2-5.

Wederom een belangrijke overwinning voor de ploeg van trainer John Kleijn. Op de terugweg was het nog lang gezellig in de bus. De komende twee weken staat er geen competitievoetbal op het programma. Volgende week wordt om 14.30 uur thuis een oefenwedstrijd gespeeld tegen Strijen. Daarnaast zijn het tweede en vijfde elftal van de club nog in de race voor het kampioenschap. Op 20 mei speelt DVV weer een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Den Bommel.