Afbeelding

Expositie ‘Water Landt’ te bezichtigen in gemeentehuis van Goeree-Overflakkee

MIDDELHARNIS - Dinsdag 2 mei om 13.00 uur opent wethouder Berend-Jan Bruggeman in het gemeentehuis van de gemeente Goeree-Overflakkee de expositie Water Landt. Water Landt gaat over de strijd met het water, over ‘het beschermen van alles wat voor ons van waarde is en over het meebewegen als het klimaat daarom vraagt’. De expositie is tot en met 15 juni te zien in het gemeentehuis.

De expositie ‘Water Landt’ grijpt terug naar het verleden toen 70 jaar geleden de Watersnoodramp een verwoesting achterliet in West-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland. Hulp kwam op gang en bracht geschenkwoningen om de ontheemde inwoners te huisvesten. “De ramp plaatste ons toen voor een immense opgave. Waar moet je beginnen? De expositie stelt een verglijkbare vraag: Wat kunnen we zelf doen, nu het klimaat verandert?”, aldus Waterpoort, de initiatiefnemer van de expositie.

Over Waterpoort

Het Waterpoortgebied is een netwerkorganisatie van overheden, inwoners en bedrijfsleven rondom het Volkerak-Zoommeer, in de gemeenten Bergen op Zoom, Goeree-Overflakkee, Halderberge, Moerdijk, Steenbergen en Tholen. Er werken 34 partijen samen om het gebied verder te ontwikkelen. Hierbij ligt de focus op water, natuur en erfgoed.

De expositie is tot en met 15 juni te zien in het gemeentehuis Goeree-Overflakkee, Koningin Julianaweg 45 in Middelharnis. De openingstijden zijn van 8.00 tot 17.00 uur en op maandag en vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur, met uitzondering van de donderdagavond. Dan is de expositie ook te bezoeken van 18.00 tot 20.00 uur.