Zaterdag 29 april zal het Dirkslands Mannenkoor gedenken dat het in maart alweer 40 jaar geleden is opgericht. Dat wil men vieren met een jubileumzangavond, waar anders dan in het kerkgebouw van de eigen Gereformeerde Gemeente aan de Mozartsingel, om 19.30 uur.

Toen, in 1983, was het een enthousiaste club mannen die met het geestelijke lied begon, onder leiding van Dinant Struik (die het toen ruim 12 jaar dirigeerde en momenteel ook alweer ruim 5 jaar), in het vorige kerkgebouw aan de Geldersedijk. Het groeide snel uit en had op het hoogtepunt zelfs ruim 150 leden. In de huidige tijd aangekomen is dat aantal een stuk gedaald, “maar nog altijd zijn we dankbaar dat het een flink koor is van zo’n 70 leden, met leden komend van Goeree-Overflakkee en ook ver daarbuiten, sommigen al vanaf (bijna) het begin trouw lid van deze echte vriendenvereniging.”

“We hebben deze heuglijke avond bij veel liederen de steun van de andere mannenkoren die Dinant leidt (hij ‘zwaait’ ook nog een mannenensemble), te weten Christelijk Ouddorps Mannenkoor en ‘De Lofzang’ uit Goes. De orgelbegeleiding is in handen van Willem den Boer en Martijn Kooijman, organisten van respectievelijk COM en De Lofzang. Het DMK wordt normaalgesproken begeleid door (vergevorderd orgelstudent) Rik Melissant uit Middelharnis, die deze avond echter niet aanwezig is.”

Verdere medewerking is er van solist André Vink (bas) en de opening en sluiting door ds. K. Boeder. De toegang is gratis, en er zal een collecte zijn voor het Deputaatschap Bijzondere Noden, ten bate van Turkije en Syrië. Bij de uitgang is er tevens een collecte voor de onkosten.